0

150 NeginBlogger, journalist, PR-dame, stylist, visagist, hoofdredactrice, ontwerper; veel vrouwen willen aan de slag in de mode of beauty, maar het is best wel een lastig wereldje om binnen te komen. Daarom kunnen wat tips en trucs geen kwaad!

Dit keer 10 gouden tips om een succesvol blogger te worden volgens de Instagram hit Negin Mirsalehi. Ze heeft zelf een blog over fashion, beauty en lifestyle met zo’n 1,3 miljoen volgers.

Lees ze snel hieronder!

1. Bedenk je bloggers-niche. Belangrijk is, voordat je begint met bloggen, te kijken wat voor soort blogger je wilt zijn: ga je voor beauty of fashion, high end of high street? Bepaal duidelijk wat je doelgroep is en pas daar je content op aan, anders wordt het vaag en bereik je niet de juiste mensen. Wees vernieuwend!

2. Let op de (social media-) trends. Doe je voordeel door trends vroegtijdig te signaleren! Veel mensen starten bijvoorbeeld met een blog en gaan pas daarna over op het integreren van hun social media-kanalen op de blog. Andersom kan het net zo goed, of zelfs nog veel beter werken. Door op Instagram in te springen toen het nog geen hype was in Nederland ben ik eerst heel groot daar op geworden, om vervolgens de volgers mee te kunnen nemen naar mijn blog.

3. Hashtag your way to succes. Instagram-tip: Gebruik veel relevante hashtags om mensen naar je foto’s toe te trekken. Denk aan #fashion of #latesttrend. Als mensen je foto’s zien en leuk vinden, gaan ze je vanzelf volgen.

4. Leer van andere bloggers. Inspiratie vind je niet alleen in je dagelijks leven, op straat, of tijdschriften, maar ook uit andere blogs. In korte tijd heb ik heel veel opgestoken van andere bloggers. A big don’t: ga niet kopiëren! De kunst afkijken is geen probleem, maar geef er altijd je eigen draai aan.

5. Zorg voor een personal touch & interactie. Je band met je volgers kun je versterken door naast je vaste posts ook iets ook iets van jezelf te laten zien. Naast bijvoorbeeld mijn outfit posts plaats ik regelmatig foto’s en berichten over mijn éénjarige nichtje, wat ik super leuk vind om te doen en gelukkig vinden mijn volgers het ook erg leuk! Daarnaast is het belangrijk goed te luisteren naar je bezoekers. Ik probeer bijvoorbeeld direct in contact te blijven met hen door op comments te reageren. Ook heeft iedereen wel een mening over je, dus vat het commentaar niet te persoonlijk op. Gebruik deze feedback juist, blijf wel je eigen weg volgen en durf te zeggen: dit past niet bij mij, dus dit leg ik naast me neer.

6. Werk alleen samen met bijpassende adverteerders. Durf kritisch te zijn naar adverteerders toe. Het is zeker verleidelijk om alles aan te pakken waarmee je geld kunt verdienen, maar daar prikken je volgers op lange termijn ook doorheen. Om je bezoekers te behouden is het belangrijk om alleen ‘ja’ te zeggen tegen advertenties die bij jou en je doelgroep passen. Ik heb wel eens een ontzettend goed financieel aanbod laten gaan omdat de kleding echt niets voor mij was.

7. Benader zelf partijen om samen te werken. Schrijf zelf een partij met wie je graag wil samenwerken een goede e-mail en leg hen uit wat jij voor hen kunt betekenen. Wees niet bang om afgewezen te worden: nee heb je en ja kun je krijgen.

8. Plaats professionele & casual foto’s. Zorg voor een combinatie van professionele foto’s op je blog als ook snapshots met je telefoon op social media. Zo kunnen je volgers altijd zien wat je aan het doen bent en hebben zij het gevoel dat ze dichtbij je staan. Je foto’s hoeven heus niet altijd perfect te zijn, want je bent nu eenmaal geen professioneel model.

9. Wees altijd even gedisciplineerd. Geef je volgers het gevoel dat ze van jou op aan kunnen. Vanaf mijn begin heb ik elke dag om de twee, drie uur een nieuwe foto op Instagram geplaatst. Als je een paar dagen niets laten horen, ben je al snel veel volgers kwijt.

10. Niet vies zijn van keihard werken. Als je snel groot wilt worden, moet je er 24/7 mee bezig willen zijn. Het bijhouden van je blog, zowel content maken als het zakelijke gedeelte, is een fulltime baan. Bedenk dus voordat je begint of je het ervoor over hebt veel te moeten laten, zoals dingen in je sociale leven of nog een baan ernaast. Keep your focus and go for it!

  • Negin Mirsalehi
    Negin Mirsalehi

www.neginmirsalehi.com

(Tekst: I Love Fashion News Redactie)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties