0

laura disco so pr 150Blogger, journalist, PR-dame, stylist, visagist, hoofdredactrice, ontwerper; veel vrouwen willen aan de slag in de mode of beauty, maar het is best wel een lastig wereldje om binnen te komen. Daarom kunnen wat tips en trucs geen kwaad!

Dit keer tien gouden tips om een goede PR-medewerker te worden volgens Laura Disco van So PR. Lees ze snel hieronder!

1. Be social. Zowel offline als online. In het PR-vak ben je constant met mensen in contac:, de media, klanten, stylisten, je collega’s en dat 24/7. Communicatie is zo belangrijk. Hier kun je studies voor doen, maar hoe ik het zie: je hebt het in je of je hebt het niet.

2. Out of the box. Bij So PR draait veel om creativiteit. Constant nieuwe insteken bedenken hoe je een merk in de media kunt krijgen. Lees boeken, google, stap een leuk winkeltje binnen, trigger jezelf om anders te denken. Keer op keer.

3. People who know people who know people. Een netwerk hebben in de branche waarin je werkt is een must. Heb je deze nog niet? Wees dan bereid om er keihard voor te werken.

4. Sparkle… love it! Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Geniet van de dag en de dingen die je doet. Dat maakt het contact met iedereen om je heen leuker en makkelijker.

5. Practice what you preach. Tuurlijk heb ik ook wel dagen dat ik het liefst in mijn joggingbroek op kantoor zit, maar dan kies ik wel voor een lippenstiftje en geef ik er mijn eigen fashion draai aan. Je weet maar nooit wie je tegenkomt of hoe je dag zal lopen.

Laura Disco so pr 500

6. Stick to the plan. Zet ergens je tanden in en laat niet los tot je het doel hebt bereikt. Ik begon 4,5 jaar geleden als stagiaire en nu kan ik zeggen dat ik general manager ben bij So PR en nog elke dag geniet.

7. Working 9 till ????!! In de PR kun je geen 9 tot 5 mentaliteit hebben. Vooral de events zijn vaak ‘s avonds of in het weekend. PR is 24/7. You have to love your job!

8. Stay true to yourself. Je eigen ‘ik’ zijn is iets waar ik voor sta. Niets gaat je verder brengen dan jij zelf. Wat vind jij leuk? Waar sta jij voor? Ga niet voor de massa, maar wees uniek want zo kun je jezelf onderscheiden.

9. Thank you note. Wees dankbaar voor wat je doet. Werken binnen de PR is elke dag weer anders. Je ontmoet veel mensen, werkt met leuke merken, komt op verschillende events. Door dankbaar te zijn, kun je jezelf blijven ontwikkelen

10. Too cool for school? Echt niet… een slimme meid is overal op voorbereid! Het is fijn om een vangnet te hebben.

www.sopr.nl

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties