0

150 FabBlogger, journalist, PR-dame, stylist, visagist, hoofdredactrice, ontwerper; veel vrouwen willen aan de slag in de mode of beauty, maar het is best wel een lastig wereldje om binnen te komen. Daarom kunnen wat tips en trucs geen kwaad!

Dit keer 10 gouden tips om een succesvol modemerk in de markt te zetten en te runnen volgens Fabienne Chapot van het accessoiremerk Fab. Lees ze snel hieronder!

1. Geloof in wat je doet! Zodra je begint met ondernemen zijn er talloze beren die je op de weg zou kunnen zien. Tóch moet je blijven geloven in wat je wilt doen en eigenwijs zijn om je eigen pad te volgen en er vol voor te gaan.

2. Netwerken. Zorg ervoor dat je veel mensen kent in de juiste wereld en dat mensen het leuk vinden om je te helpen. Durf ook om advies te vragen.

3. Wees enthousiast over je eigen label en verkoop het! Zorg ervoor dat mensen enthousiast worden van je verhaal en het merk dat je verkoopt. Zeker in het begin ben jij zelf degene die het moet verkopen.

4. Volg je gevoel. Nergens staat er precies in een boekje beschreven hoe je succesvol wordt. Volg je gevoel en doe de dingen die bij jou passen, dan wordt het pas écht en geloven mensen je verhaal.

5. Werk hard. Er is geen ondernemer succesvol geworden met achterover leunen en wachten tot de telefoon gaat. Je moet continu scherp zijn, verbeteren, kansen zien en ze vervolgens pakken. Dus wees niet vies van lange dagen en bereid je voor dat de je dag-en-nacht bezig zal zijn (al is het maar alleen in je hoofd) met je eigen bedrijf.

6. Wees creatief maar ook commercieel. Uiteindelijk moeten je producten wel verkocht worden in de winkel. Dus wát wil de consument? Probeer een product te ontwerpen waar je volledig achter staat maar welke ook commercieel is. Hierbij is de eindprijs van het product ook belangrijk.

7. Hou de kosten en inkomsten goed in de gaten. Als je creatief bent is het soms lastig om je ook met de financiële kant bezig te houden. Toch vind ik dat je als ondernemer op dat vlak ook volledig op de hoogte moet zijn. Wat komt er binnen en wat gaat eruit?

8. Durf! Natuurlijk is het spannend om geld te lenen en iets nieuws te beginnen, maar je leeft maar één keer! Ga ervoor als je iets graag wilt. Live your dreams! De worst case scenario is in de meeste gevallen ook nog overkomelijk.

9. Geniet van je wat je doet. Het belangrijkste in het leven is in mijn ogen dat je elke dag iets doet wat je echt leuk vindt. Dus blijf genieten van elk hoogtepunt maar ook juist van de hobbels. Die horen erbij. Als het makkelijk zou zijn, zou iedereen het doen!

10. Verzamel goede mensen om je heen. Je bent zo goed als de mensen om je heen. Alleen een succesvol bedrijf runnen is onmogelijk dus zorg voor een goed en gemotiveerd team met ieder z’n expertise. Delen is vermenigvuldigen!

  • FAB
    Fabienne Chapot van het accessoiremerk Fab

www.fab.nl

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties