0

hilmar 150Blogger, journalist, PR-dame, stylist, visagist, hoofdredactrice, ontwerper; veel vrouwen willen aan de slag in de mode of beauty, maar het is best wel een lastig wereldje om binnen te komen. Daarom kunnen wat tips en trucs geen kwaad!

Dit keer 10 gouden tips om een succesvolle hoofdredacteur te worden volgens Hilmar Mulder, voorheen hoofdredacteur van Grazia en vanaf 1 juni hoofdredacteur van ELLE.

1. Doe het vaak. Discipline is het halve werk. Oefen, oefen en oefen je vaardigheid! Natuurlijk kun je goed zijn met een beetje inspanning, maar je wordt pas echt goed met meer dan een beetje inspanning. Geweldig goed word je pas als je met een ongekende hoeveelheid inspanning en focus dagelijks aan de slag gaat. Zo simpel is het. Bedrevenheid ontwikkel je door iets heel vaak te doen. Daar zijn geen short cuts voor te verzinnen. En geloof me: er bestaat niet zoiets als instant succes.

2. Zet dat extra stapje. Alsjeblieft geen ‘ja maar’ meer. Kom daarentegen altijd met een optionele ‘en…’: doe simpelweg telkens iets meer dan eigenlijk van je gevraagd wordt. Zo’n positieve grondhouding zal er uiteindelijk voor zorgen dat jij en je werk (of tijdschrift) altijd in het oog springt.

3. Zoek de invalshoek. De cyclus in bladenland is vrij voorspelbaar. Zomer in zicht? Dan komen de zonnebrandartikelen weer om de hoek kijken. Komt de Kerst er weer aan? Dan staan de mooiste partyjurken op het menu. Maar met de juiste dosis creativiteit en een slimme invalshoek kun je ook de meest uitgekauwde verplichte nummers weer nieuw leven inblazen.

4. Werk graag samen. Een tijdschrift maken en een merk bouwen doe je samen, nooit alleen. Durf met de allerbeste mensen te werken, daar wordt je eigen werk uiteindelijk ook alleen maar beter van. En deel vooral ook je ervaringen, je visie en je inzichten met de andere teamleden. Het zal de sfeer en de motivatie optimaal ten goede komen.

5. Durf fouten te maken. Fail, fail again, fail better.Wie niets probeert, kan ook geen missers produceren. Sta jezelf en anderen toe om fouten te maken. Experimenteren is de snelste manier om iets te leren of tot een verrassend nieuw resultaat te komen.

6. Houd een helikopter-view. Als hoofdredacteur moet je in staat zijn om de grote lijnen uit te zetten en die vervolgens ook in de gaten te houden. Onderwijl verlies je de details niet uit het oog. In- en uitzoomen is namelijk je tweede natuur.

7. Wees inspirerend. Inspireer jezelf en zorg voor inspiratie. Wees de verandering die je zelf zo graag zou willen zien. En weet dat de beste ideeën zich op de meest onverwachte momenten kunnen openbaren. Houd daarom altijd ruimte in je agenda. Voor andersoortige ervaringen of om domweg te kunnen lanterfanten.

8. Heb het lef. Steek je vinger op! Wacht niet tot je gevraagd wordt. Heb je interesse in een bepaalde klus, opdracht of job? Laat het weten. Als je niets durft te vragen, word je sowieso overgeslagen. En laat je ook niet door een afwijzing uit het veld slaan. Prinsessengedrag levert je – behalve slechte PR – niets op.

9. Ga op stap. Er is een leven naast je smartphone. Natuurlijk, personal branding en zorgen voor een stevige visibility op de social media is heden ten dage heel belangrijk. Maar leef je leven niet enkel digitaal. Kansen en ideeën ontstaan juist door erop uit te gaan en mensen in het ‘echie’ te ontmoeten.

10. Toon je liefde. Passie laat zich niet passeren, dat staat onomstotelijk vast. Als je met hartstocht werkt, gaan alle bovenstaande punten als vanzelf. Dingen die je met liefde doet, lopen altijd gesmeerder en beter.

  • hilmar 5000

www.elle.nl

(Tekst: I Love Fashion News Redactie)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties