0

how to become olcay gulsen 150Blogger, journalist, PR-dame, stylist, visagist, hoofdredactrice, ontwerper; veel vrouwen willen aan de slag in de mode of beauty, maar het is best wel een lastig wereldje om binnen te komen. Daarom kunnen wat tips en trucs geen kwaad!

Deze week krijgen we de tien gouden tips van de onderneemster achter SuperTrash: Olcay Gulsen! Deze dame heeft eigenlijk geen introductie nodig maar wist van het merk een gigantisch succes te maken. Nu heeft ze ook nog haar eigen lijn én verschijnt ze in diverse televisieprogramma’s. Daarnaast is ze niet vies van een samenwerking of twee.

Lees haar tips snel hieronder!

1. Maak een bondig businessplan. Zorg dat je een businessplan schrijft wat op één A4tje past. Je plan moet voor iemand in 15 minuten duidelijk zijn. Vertel ook wie je bent en wat je krachten zijn met concrete voorbeelden

2. Focus en structuur. Zorg voor een duidelijke focus en structuur. Wijk niet van je plan af.

3. Blijf jezelf. Je hoeft als ondernemer niet keihard te zijn. Durf dicht bij je zelf te blijven zonder het kaas van je brood te laten eten.

4. Wees niet te hebberig, je moet delen om te vermenigvuldigen. Ik zorg bij iedere deal die ik sluit altijd dat beide partijen er beter van worden.

5. Huur een coach in, dit hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Benader bijvoorbeeld een kei uit de industrie, in ruil voor aandelen of deling in de winst.

6. Plan een grote lancering, je kunt iets lanceren maar één keer doen. Als iets goed overkomt ben je al twee strepen voor. Denk goed na wie je uitnodigt, pers, consumenten, potentiële investeerders enzovoorts. Stem je doel op je publiek af.

7. PR is essentieel om je naamsbekendheid op te bouwen maar geef hier in het begin stadium niet te veel geld uit. Zoek iemand met een groot werk die jou en je bedrijf op de juiste manier kan promoten.

8. Doe! Ondernemen is niet zozeer een kwestie van kunnen maar doen. Test jezelf goed voordat je ergens aan begint, ken je kwaliteiten.

9. Ga door waar andere stoppen. Ik heb in de begintijd van ST zo ontzettend vaak nee gehoord. Juist dat stimuleerde mij nog meer om het toch te doen. Doorzettingsvermogen is een vereiste karaktereigenschap

10. Wees verzorgd en zelfverzekerd. Zorg dat je verzorgt voor de dag komt en je zelfverzekerd voelt in je outfit. Als ik bv een afspraak heb met de bank zorg ik altijd dat ik hakken draag daarmee voel ik mij ‘powerfull’ en zelfverzekerd.

  • Schermafbeelding 2014-07-15 om 11.30.50

www.supertrash.com

(Tekst: I Love Fashion News Redactie)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties