0

how to become styliste danie bles 150Blogger, journalist, PR-dame, stylist, visagist, hoofdredactrice, ontwerper; veel vrouwen willen aan de slag in de mode of beauty, maar het is best wel een lastig wereldje om binnen te komen. Daarom kan een aantal tips en trucs geen kwaad!

Dit keer de tien gouden tips om een succesvolle stylist te worden volgens Danie Bles. Lees ze snel hieronder!

1. Lees, kijk en lees!Inspiration is key! Het is super belangrijk dat je als styliste constant geïnspireerd raakt en bent. Dat kan door fashion shows in Parijs, Milaan en New York, maar ook door streetstyle, kunst of mensen om je heen. Keep your eyes open, want de meest gekke dingen kunnen soms te gekke inspiratie opleveren.

2. Don’t be afraid to start at the bottom.
 Voel jezelf niet te goed voor een beginners job want wie weet waar dit toe leidt en wat je er opsteekt? Ook ik heb moeten vechten voor mijn plekje en ben onderaan de ladder begonnen.

3. Bekijk fashion documentaires.
 Eén van favoriete inspiratiebronnen! Bijvoorbeeld Scatter my Ashes at Bergdorf, Mademoiselle C of The Eye Has To Travel van Diana Vreeland. Ik houd van sterke vrouwen die een statement hebben gemaakt in fashion.4. Ontdek je eigen stijl. 
Hiermee onderscheid jij je van de rest en kun je potentiële klanten aantrekken. Een originele kijk op dingen zorgt ervoor dat je boven de rest uit kan steken! Dus durf gewaagde keuzes te maken en learn from your mistakes.5. Socialize – bezoek feestjes! 
You’ve got to know the right people! Je hoeft niet elk feestje af te struinen, maar zorg ervoor dat jij je gezicht laat zien op de juiste feestjes en perseventjes. Een goed gesprek met de juiste persoon kan je zo weer een nieuwe opdracht of een leuke samenwerking opleveren.

Danie Bles jan14 - 11

6. Maak een portofolio aan – ook het kleinste werk telt mee. 
Creëer een website of een platform waar jij je werk kan tonen. De shoots waaraan je hebt meegewerkt, de ideeën die je hebt bedacht en de stijlen die jij hebt gecreëerd. Verzamelen je werk en laat zo zien waar jij voor staat!

7. Stage lopen op de juiste plekken. In deze economische crisis is het belangrijke dat je de juiste internships kiest. Niet alleen voor je portfolio, maar ook omdat een succesvolle stage misschien wel tot een baan kan leiden of een paar interessante opdrachten.8. Wees realistisch, je moet keihard werken.
 The fashion world is tough! Broekjes, jasjes en tasjes, het klinkt allemaal cute, maar het werk van een styliste is zwaar! Constant op de hoogte blijven van de nieuwste musthaves, de juiste kleding lenen en aanschaffen en de coolste setjes creëren dag in dag uit, daar is niet iedereen voor in de wieg gelegd.

9. Dream big, set some goals! 
Creëer doelen voor jezelf, wat wil je dit jaar bereiken en stippel een serieus plan uit. Op die manier daag je jezelf uit en krijg je een duidelijk doel voor ogen.

10. Blijf jezelf!
 Cliché, maar totally true! Of het nu gaat om je eigen stijl of je normen en waarden: stay true to yourself! Op die manier kun jij het beste uit jezelf halen en sta je 100% achter je werk.

www.bydanie.nl

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties