0

150 PRBlogger, journalist, PR-dame, stylist, visagist, hoofdredactrice, ontwerper; veel vrouwen willen aan de slag in de mode of beauty, maar het is best wel een lastig wereldje om binnen te komen. Daarom kunnen wat tips en trucs geen kwaad!

Dit keer 10 gouden tips om een succesvolle PR-dame te worden volgens Candy Reding en Claire Timmersmans van Iconic Studios. Lees ze snel hieronder!

1. Blijf dicht bij jezelf. Probeer niet een ander te zijn maar streef naar een eigen onafhankelijk DNA, volg je instinct en ga uit van je eigen kracht.

2. Geef niet altijd op als het tegenzit. Tegenslagen horen er helaas bij, soms verlies je een pitch en natuurlijk is dat even balen. Maar aan de andere kant, so be it. Probeer er je voordeel uit te halen en ga niet bij de pakken neer zitten, dat geldt voor alle tegenslagen.

3. Geen 9 tot 5 mentaliteit. Heel cliché en misschien niet nodig om te zeggen, maar soms maak je hele lange dagen, werk je het hele weekend door en heb je bijna geen tijd om te eten. Als je dat er niet voor over hebt, dan moet je zeker niet in de PR gaan werken. In PR gaat het niet volgens het boekje en dat moet je omarmen.

4. Investeer in goede mensen om je heen. In je eentje kan je niet alles, daarom is het belangrijk om in goede mensen/werknemers te investeren. Deel je succes met hen en geef hen ook een kans op eigen successen.

5. Do what you love and love what you do. Zorg dat je het werk wat je doet leuk vindt. Op het moment dat je er veel plezier aan beleeft dan straal je dat ook uit. De buitenwereld voelt dat aan en het wordt een stuk gemakkelijker.

6. Wees niet bang om je netwerk te gebruiken. Het is fijn als je een groot netwerk hebt, maar je moet ook niet bang zijn om dat goede netwerk op de juiste manier in te zetten. Benader de juiste personen voor het juiste project, daar haal je het meeste resultaat uit.

7. Oefen op je schrijfkwaliteit. Heb je geen fantastische schrijfvaardigheden, don’t worry dat is niet het einde van de wereld, wel heel belangrijk. Oefen veel en probeer een eigen handschrift te ontwikkelen. Een cursus creatief schrijven is een aanrader. Journalisten worden doodgegooid met persberichten, nieuwtjes en nieuwsbrieven. De key is: korte, inhoudelijke en duidelijke berichten.

8. Probeer op de hoogte te blijven. Weet wat er zich op de markt afspeelt maar wees  ook geïnteresseerd in more than just fashion. Op de hoogte blijven van nieuwe trends, muziek, kunst kan altijd goed van pas komen. Hou het media landschap in de gaten en lees de krant. Kijk ook een keer verder dan alleen het land waar je in woont. Je kunt zo ontzettend veel inspiratie opdoen als je een keer uit je comfort zone stapt.

9. Ken je rubrieken en weet wie je aanspreekt. Het scheelt veel tijd als je weet wie je voor wat kunt benaderen. Een bericht van een beeldige nieuwe lipstick naar een mannenblad sturen is één doodzonde, maar gebeurt alleen als je niet met je werk bezig bent. Scan de modebladen met een scherp oog en leer een blad kennen. Weet wat je kunt verwachten wat het DNA is en speel daar op in op het moment dat jij denkt dat jij iets kunt aanbieden wat bij die titel past. Waak er ook voor niet klakkeloos alles te pushen. Dat werkt nooit.

10. Well behaved women rarely make succes! Er zijn ontzettend veel tips & tricks in PR maar het allerbelangrijkste is; Enjoy it.

  • 500 PR

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties