0

Frances 150Blogger, journalist, PR-dame, stylist, visagist, hoofdredactrice, ontwerper; veel vrouwen willen aan de slag in de mode of beauty, maar het is best wel een lastig wereldje om binnen te komen. Daarom kunnen wat tips en trucs geen kwaad!

Deze week krijgen we de 10 gouden tips van Frances Lichtenberg om een succesvolle Online YouTube Creator te worden. Zij is met ruim 62.000 volgers eigenaresse van het grootste Food YouTube Channel van Nederland genaamd Foodgloss, dat ze opzette in samenwerking met Mascha Feoktistova (Beautygloss.nl) en Social1nfluencers (agency), en geeft jou nu dé tips om ook een online platform te beginnen.

1. Passie. Kies voor een onderwerp dat jou aanspreekt. Jouw hobby, jouw passie. Why? Omdat je niet al na 30 video’s het plezier wilt verliezen. Doe het ook niet met de gedachte om er geld mee te verdienen (zo makkelijk gaat dat niet), maar omdat je het leuk vindt om jouw passie te delen met anderen.

2. Samenwerken. Als je de mogelijkheid hebt, kijk dan of er andere creators zijn die met jou willen samenwerken. Er zijn mensen die door mijn samenwerking met Mascha denken dat ik ‘meelift’. Beautygloss.nl geeft een flinke boost, maar ik moet mijzelf bij iedere video bewijzen en ik werk keihard om er iets moois van te maken.

3. Keep it simple. Kies voor een herkenbare, duidelijke lay-out op je YouTube pagina. Een logo, mooie foto’s en een overzichtelijke indeling kunnen veel doen.

4. Wees jezelf voor de camera. Oké, makkelijker gezegd dan gedaan. Vanuit het niets tegen een camera praten, is niet niks. Het is zo confronterend als je eigen stem op een voicemail, maar geloof mij: het went. Just be yourself.

5. Regelmaat. Zorg dat je jouw video’s op een vast moment plaatst, iedere week of misschien vaker. Probeer je hier ook aan te houden door goed te plannen. Lukt het een keer niet? Communiceer dit dan tijdig naar je volgers.

6. Social Media. Handige manier om volgers op de hoogte te houden van de nieuwste video’s en andere leuke informatie. Daarnaast houd ik graag contact met Foodgloss volgers via Twitter, Facebook en Instagram.

7. Echt of nep? Hier zul je in het begin nog niet veel mee te maken krijgen, maar hoe groter je channel wordt, hoe meer mensen je ‘vriend/vriendin’ willen zijn. Know who your real friends are.

8. No spam! Soms plaatsen (beginnende) creators reacties bij video’s van anderen, waarin zij zichzelf promoten: ‘Kijk op mijn channel voor een shoplog.’ Veel mensen ervaren dit als vervelend en ik denk zelfs dat het jou als creator kan tegenwerken.

9. Netwerken. Verdiep je in mensen/merken/bedrijven/goede doelen die iets te maken hebben met hetgeen waar jij video’s over maakt. Soms kunnen daar leuke dingen uit voortkomen.

10. Have fun! Last but not least: geniet! Iedere video vind ik het weer leuk om uit te zoeken wat ik ga koken/bakken, de boodschappen te doen, uren te filmen en om de video’s te editten tot een mooi geheel. En al dat proeven is natuurlijk ook geen straf…

  • Frances Food Channel

www.youtube.com/user/Foodgloss

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties