0

HOW TO BECOME Een succesvolle blogger volgens AfterDRKBlogger, journalist, PR-dame, stylist, visagist, hoofdredactrice, ontwerper; veel vrouwen willen aan de slag in de mode of beauty, maar het is best wel een lastig wereldje om binnen te komen. Daarom kunnen een aantal tips en trucs geen kwaad!

Dit keer de tien gouden tips om een succesvolle blogger of visual journalist te worden volgens Sabrina Meijer van het blog AfterDRK.com. Lees ze snel hieronder!

1. Vind je niche. Met de hoeveelheid bloggers out there is het belangrijk om je eigen niche te vinden, dit helpt je originaliteit hoog te houden. Voor mij is dat bijvoorbeeld fotografie, mijn favoriete onderdeel van het hebben van een blog. Bedenk wat jou onderscheidt van de rest en focus je daarop.
2. Creëer eigen beeld. Niets vervelender dan het continu tegenkomen van hetzelfde beeld online. Het is gemakkelijk om mooie plaatjes te gebruiken die al bestaan, maar veel leuker is om eigen beeld te creëren, waardoor je ook meteen iets hebt wat nog nergens anders te vinden is.
3. Plan vooruit. Om te voorkomen dat je regelmatig vastloopt en geen nieuwe interessante ideeën kunt bedenken, is het handig om een stramien/schema te bedenken dat wekelijks of maandelijks terug komt, maar wat je elke keer weer anders invult. Zo kun je als je een minder drukke dag hebt vooruit werken, zodat je op drukkere dagen niet in de problemen komt.
4. Wees sociaal, deel 1. Geef ál-tijd antwoord op mails en vooral ook op vragen en opmerkingen die je via social media krijgt. Dit is juist de kracht van een blog, dat er een duidelijk gezicht achter zit, die ook daadwerkelijk antwoord geeft en terug praat.
5. Wees sociaal, deel 2. Praat ook met mensen in de echte wereld. Ben je op een event en heb je niemand om mee te praten? Stap dan gewoon op iemand af en maak een praatje. Handig is als je weet wat diegene doet en daar bijvoorbeeld een complimentje over geeft. Stel doelen voor jezelf per event, zorg bijvoorbeeld dat je per event met minimaal twee vreemden een praatje maakt. Doe dit vooral niet te geforceerd (je kunt ook iets te graag willen).

Sabrina Meijer van AfterDRK.com

Sabrina Meijer van AfterDRK.com

6. Wees geen robot. Voorheen plaatste ik mijn posts nog wel eens automatisch door op Facebook en Twitter. Nu ik er een persoonlijk verhaaltje bij zet of er een vraag bij stel, krijg ik veel meer respons.
7. Vind regelmaat. Post niet om te posten. Vind regelmaat in het aantal posts dat je per week plaatst. Is één per dag teveel voor je, sla dan wekelijks een dag of twee over. Quality over quantity.
8. Neem niet zomaar gratis producten aan. Voor een merk is dit gratis publiciteit, dus bedenk goed of je niet beter een creatieve samenwerking kunt bedenken waar je allebei van profiteert. Ja, een gratis jasje is leuk, maar vaak is het meer waard om zoiets juist te weigeren.
9. Wees eerlijk en kritisch. Als iets echt niet bij je past, doe er dan absoluut niets mee. Zelfs niet als er een financiële vergoeding tegenover staat. Hierdoor verlies je je geloofwaardigheid en soms zelfs ook je lezers.
10. Zorg voor een professionele aanpak. Zorg ervoor dat je website er mooi en professioneel uit ziet. Hang een briefje op en zoek hulp als je er zelf niet uit komt. Er zijn genoeg slimme technische jongens die net of nog niet zijn afgestudeerd aan een grafische studie en je willen helpen.

www.afterdrk.com

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties