0

manon meijers tips 150Blogger, journalist, PR-dame, stylist, visagist, hoofdredactrice, ontwerper; veel vrouwen willen aan de slag in de mode of beauty, maar het is best wel een lastig wereldje om binnen te komen. Daarom kunnen wat tips en trucs geen kwaad!

Dit keer tien gouden tips om een goede styliste te worden volgens Manon Meijers. Lees ze snel hieronder!

1. Ken je klassiekers. Niet alleen moet je ervoor zorgen dat je continue up-to-date bent van de huidige ontwikkelingen en trends: je moet ook mee kunnen praten met regisseurs, fotografen en art-directors als het om een bredere, soms meer historische kennis gaat. Zorg dat je weet hoe iedereen er in de roaring twenties uitzag, wie de stijliconen van de 70’s waren, kijk oude films en verzamel fotografieboeken.

2. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen. Als je nog te jong bent om een stylingopleiding te volgen of stage te lopen, kun je zeker al ervaring opdoen. Ook van werken in een kledingwinkel steek je enorm veel op: je leert hoe verschillende lijven in elkaar zitten en je leert de vertaalslag maken van hoe iets er op een hanger uitziet en hoe het zit als je het draagt.

3. Verplaats je in andermans smaak en stijl. Natuurlijk ben jij uiteindelijk de stylist en is het belangrijk dat je je klant goed adviseert, continue prikkelt en soms een stapje verder duwt maar vergeet niet dat je klant degene is die jouw setjes (met plezier!) moet dragen. Kijk goed naar de unieke eigenschappen van de personen die je kleedt. Zo voorkom je ook dat al je klanten er hetzelfde uit gaan zien.

4. Zorg dat je allround bent. Fotostyling vereist volledig andere talenten en kennis dan televisiestyling. Een fashion show stylen is weer iets heel anders dan styling voor een groot concert. Probeer op alle vlakken zoveel mogelijk ervaring op te doen want het is niet alleen fijn voor je klant maar ook voor jezelf als je al je ervaring in de verschillende disciplines kunt combineren!

5. Ontwikkel je organisatie skills. Stylisten worden vaak laat ingeschakeld waardoor je snel moet kunnen reageren. Helemaal wanneer je meerdere producties tegelijk hebt lopen is het belangrijk dat je heel georganiseerd werkt. Alle kleding moet tenslotte weer netjes en op tijd terug en je moet vaak budgetten bewaken. Plan goed en denk vooruit.

6. Lose the attitude. Het is belangrijk dat je (naast natuurlijk steengoed) ook prettig bent om mee te werken. Het gaat niet om jou maar om je klant en het eindresultaat!

7. Volg je buikgevoel. Mijn motto als stylist is: bij twijfel vooral niet doen. Vertrouw op je onderbuik als je net niet helemaal blij wordt van wat je ziet.

8. Go hard or go home. Het stylingvak is waanzinnig maar vraagt wel veel van je. Je werkt vaak op tijden dat je vriendinnen vrij zijn, het is door al het gesjouw fysiek soms zwaar en de druk is hoog. Je kunt niet part-time stylist zijn. Maar then again: als styling je passie is, hoe te gek als je er 24-7 mee bezig kunt zijn!

9. Haal je rijbewijs. Vaak komen er de leukste meisjes bij ons op sollicitatiegesprek voor stages maar hebben ze geen rijbewijs. Omdat je vaak op gekke tijden werkt, veel kleding vervoert en naar alle uithoeken van het land moet, is het belangrijk dat je niet afhankelijk van het OV bent!

10. Start een online portfolio. Een online portfolio kun je makkelijk continu updaten en je geeft je potentiële werkgever de kans om het te bekijken wanneer hij/zij wilt. Bovendien kun je door de vormgeving van je eigen site net iets meer van jezelf laten zien dan met een boek.

  • manon meijers tips 500

www.monstyle.nl

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties