0

karlijn visser 150Blogger, journalist, PR-dame, stylist, visagist, hoofdredactrice, ontwerper; veel vrouwen willen aan de slag in de mode of beauty, maar het is best wel een lastig wereldje om binnen te komen. Daarom kan een aantal tips en trucs geen kwaad!

Dit keer tien gouden tips om een succesvolle modeondernemer te worden volgens Karlijn Visser van Goodiebag Girl. Lees ze snel hieronder!

1. Visitekaartje. Een netjes verzorgd en in het oog springend visitekaartje is een must voor een startende onderneming, zeker in de modewereld willen mensen visueel geprikkeld worden. Niemand hoeft te weten dat je vanuit een zolderkamertje de eerste paar maanden doorbrengt omdat je nog geen kantoor kunt betalen. Zolang je visitekaartje succes uitstraalt kom je er mee weg.

2. Yoga. Sinds kort ben ik niet meer van de yogamat af te slaan. Drie keer in de week maak ik anderhalf uur tijd om mijn geest en lijf in balans te brengen. Daarna klets ik bij met vriendinnen in de huiskamer van De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Fijn om even in een andere – niet werk gerelateerde – energie te zijn.

3. Vitamines. Presteren op topniveau kan alleen met een gezond lichaam. Vandaar dat ik regelmatig een bezoek breng aan de Vitaminstore op de Beethovenstraat (in Amsterdam) voor mijn voorraad green smoothies en vitaminesupplementen. Orthomoleculair therapeut Mieke Dams heeft mij geholpen aan een uitgebalanceerd advies wat betreft sport, voeding, mijn hormoonbalans en supplementen. Het resultaat? Veel meer energie!

4. Gastenlijst. Het is belangrijk om terug te kunnen vallen als onderneemster op een sterk netwerk. Mijn advies; trek er vooral op uit. Het zal in mijn geval niet de eerste keer zijn dat een samenwerking de uitkomst is van een avondje in de kroonluchters hangen.

5. Stay up-to-date. Weet wat er speelt in de markt. Ik verslind kranten, magazines en blogs maar ook documentaires geven een goed beeld van wat er speelt in de maatschappij. Zorg dat je over bepaalde gebieden meer weet dan de opdrachtgever, dat is de reden waarom ze met ons willen werken.

Karlijn visser1941

6. De gunfactor. Zorg dat je de gunfactor bij je hebt. Ik merk dat onze klanten het prettig en leuk vinden om met ons te werken. Natuurlijk gaat er weleens iets mis. Dan is het belangrijk hoe je dit oplost. Een ontevreden klant kan namelijk weleens je beste promoter worden.

7. Durf los te laten. Loslaten is het toverwoord in mijn leven. Het is zowel privé als zakelijk van toepassing. Momenteel zijn we bezig met een complete re-branding inclusief nieuwe bedrijfsnaam. Dat doet ergens pijn – want, toch afscheid nemen van een kindje – maar het opent ook nieuwe deuren. Meegaan in de flow werkt dan het beste.

8. Blijf vernieuwen. Wij begonnen het bedrijf in 2009 en stelden goodiebags samen voor evenementen. Inmiddels zijn onze werkzaamheden flink uitgebreid en organiseren we eigen succesvolle events als de Gift Suite en Like My Brand. Vijf jaar geleden had ik nooit gedacht dat ook dit binnen ons bedrijf zou passen. Er zijn zelfs plannen om eind dit jaar naar Antwerpen uit te breiden.

9. Laat je inspireren. Iets dat mij helpt om enthousiast te blijven over het werk dat ik doe is boeken lezen van inspirators als Anthony Robbins en Stephen Covey. Ook zoek ik gesprekken op met bijzondere zakenvrouwen zoals Annemarie van Gaal. De manier waarop zij haar empatische vermogen combineert met een scherp zakelijke instinct vind ik bewonderingswaardig.

10. Bewaak je eigen pad. Naarmate ons bedrijf succesvoller wordt, komt er steeds meer op mij af. Mensen willen van alles en voordat je er erg in hebt ben je de hele dag aan het pleasen. Bewaak je eigen agenda daarom goed en blijf dicht bij jezelf en de weg die je voor ogen hebt met je bedrijf.

www.goodiebaggirl.nl

(Beeld: Hannah Lipowsky)

(Tekst: Karlijn Visser)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties