0

Ellen Snijder avaBlogger, journalist, PR-dame, stylist, visagist, hoofdredactrice, ontwerper; veel vrouwen willen aan de slag in de mode of beauty, maar het is best wel een lastig wereldje om binnen te komen. Daarom kunnen wat tips en trucs geen kwaad!

Deze week hebben we de 10 gouden tips om een succesvolle modesite in de markt te zetten en te runnen volgens Ellen Snijder van de site Fashionchick.nl.

Lees ze snel hieronder!

1. Doe je eigen ding. Het is heel belangrijk dat je iets kiest waar je 100% achter staat en wat helemaal je eigen ding is, iets wat helemaal bij jou past. Alleen dan kun je jezelf er helemaal voor inzetten en krijg je er energie van.

2. Kijk naar jezelf. Er zullen altijd copycats om de hoek kijken als je succes hebt, maar zorg ervoor dat je altijd je eigen weg blijft volgen, niet afgeleid wordt, je eigen passie volgt en hetgeen waarin jij gelooft blijft doen.

3. 24/7. Verwacht niet dat succes zomaar aan komt waaien. Als ondernemer ben je 24/7 bezig met je eigen bedrijf. Soms is dat vervelend voor de mensen om je heen, ook voor jezelf wel eens. Een goede balans is dus belangrijk, sla hier niet in door en pak je rust en ga er soms, ondanks dat je denkt dat het echt niet kan, een weekje tussenuit.

4. Commercieel denken. Vaak kun je de meest creatieve en te gekke ideeën verzinnen, maar is er ook een markt voor? Uiteindelijk heb je wel consumenten nodig die het product kopen of die jouw site bezoeken.

5. Focus. Ook heel belangrijk: focus! Het gevaar van een creatieve ondernemer is dat hij vaak te veel ‘goede’ ideeën heeft, overal wat wil toevoegen en hierdoor te weinig tijd heeft om alle projecten goed op te pakken. Daarom is het vaak beter om focus te houden, voor één project te kiezen en dit met beide handen en volle aandacht aan te pakken!

6. Topteam. Verzamel een topteam om je heen. Succes is leuker om te delen en als je een sterk team achter je hebt staan, kun je krachten bundelen en nog veel harder groeien. Ook leuk, hoe meer mensen, hoe leuker de bedrijfsuitjes worden!

7. Samenwerken. In je eentje kun je nooit zoveel bereiken als dat je samenwerkt. 1 + 1 = 3 in sommige gevallen. Het is belangrijk om lange termijn relaties op te bouwen door goede samenwerkingen. Hier word je beiden beter van, hier geloof ik heilig in!

8. Just do it! Het is vaak ook een kwestie van gewoon doen. Go for it! Je moet natuurlijk een goed businessplan hebben, maar uiteindelijk is het simpelweg keihard knokken en er 100% voor gaan.

9. Blijft jezelf ontwikkelen. Alles verandert tegenwoordig zo snel, het is dus noodzakelijk dat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen in je eigen vakgebied. Zo is het in de online mode handig om iets af te weten van Photoshop, HTML, fotografie en social media. Tegenwoordig heb je veel tutorials en kun je jezelf ook veel aanleren. Learn by doing!

10. Leef je droom! Kun jij van je hobby je droom maken? Zorg dan dat je jezelf wel af en toe even wakker knijpt en bij het moment stilstaat en geniet van je prestaties. Soms hebben wij vrouwen nogal de neiging om het naar beneden te praten. Niet doen! We rule the world!

  • Ellen Snijder

www.fashionchick.nl

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties