0

Marielle Smit en Lotte Brunninkhuis 150Blogger, journalist, PR-dame, stylist, visagist, hoofdredactrice, ontwerper; veel vrouwen willen aan de slag in de mode of beauty, maar het is best wel een lastig wereldje om binnen te komen. Daarom kan een aantal tips en trucs geen kwaad!

Dit keer tien gouden tips om een succesvolle event planner te worden volgens Marielle Smit en Lotte Brunninkhuis van Make My Event. Lees ze snel hieronder!

1. Communiceer snel en transparant. Wij geloven in transparante communicatie: geef je prijzen duidelijk weer en specificeer zo goed mogelijk welke services de klant van je mag verwachten. Klanten zitten in deze tijd niet te wachten op onverwachte extra kosten als bijvoorbeeld een agency fee. Onze klanten weten altijd precies waar zij aan toe zijn. Zorg er daarnaast voor dat je snel schakelt: de klanten van MME kunnen er van uit gaan dat zij altijd binnen een paar uur een reactie in hun inbox hebben.

2. Blijf kritisch. Blijf kritisch op jezelf, op je collega’s/werknemers en op alle processen binnen je bedrijf. Alleen op deze manier kun je de kwaliteit en uitstraling van je bedrijf waarborgen. Plan daarom regelmatig evaluaties in. Bekijk waar je staat, zie wat beter kan en neem actie. Alles moet in lijn zijn met jouw visie en missie.

3. Vertrouw op je intuïtie. Vertrouw op je gevoel. Als eigenaar sta je het dichtste bij het bedrijf en weet je als geen ander hoe je je bedrijf wilt neerzetten. Als iets goed voelt; ga er dan voor!

4. Speel in op de vraag. Erger je je ergens aan of mis je juist iets wat je graag zou willen hebben? Maar je kunt het nergens vinden? Spring daar op in: dit is je kans! Bedenk je unique selling points (USP’s) en breng deze in al je communicatie naar buiten. In ons geval is dit onder andere het feit dat onze hosts en hostesses een hoge opleiding volgen of hebben gevolgd en wij geen agency fee rekenen.

5. 1+1=3. Hoe moeilijk het ook is om dingen uit handen te geven, om verder te groeien moet je durven delegeren en hulp inroepen van specialisten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inschakelen van een goede consultant voor het automatiseren van je werkzaamheden of een goede designer voor het ontwerpen van je huisstijl.

Lotte Brunninkhuis en Marielle Smit

Lotte Brunninkhuis en Marielle Smit

6. Durf risico’s te nemen. Neem risico’s en ben niet bang om fouten te maken. Zorg er wel voor dat je van je fouten leert. Denk in oplossingen en haal het positieve uit elke situatie. Alleen door risico’s te nemen kun je verder groeien.

7. Jong geleerd is jong gedaan. Begin vandaag nog met ondernemen! Als je jong bent heb je relatief gezien nog weinig vaste kosten en verplichtingen. Dit bied je een mooie kans om uit te zoeken of het ondernemerschap wat voor jou is. Wij zijn begonnen op 21 en 24 jarige leeftijd en zouden het zo weer over doen!

8. Partner in crime. Onderschat de waarde van een business partner niet. Zoek iemand die andere kwaliteiten heeft dan jijzelf zodat je elkaar aanvult en samen sterker bent dan wie dan ook. Niets is leuker dan samen sparren over nieuwe ideeën. En daarnaast is het heel erg leerzaam wanneer je iemand naast je hebt die kritisch naar je blijft kijken en hier en daar feedback geeft.

9. Netwerk is alles. Geen betere reclame voor je bedrijf dan iemand die je tipt bij potentiële klanten. Zorg er daarom voor dat je de juiste mensen om je heen verzamelt en regelmatig netwerkborrels bezoekt om ‘new business‘ te genereren.

10. Doen! Niets is zo tijdrovend als het schrijven van een businessplan. Heb je een goed idee? Is het voor jou duidelijk wat je wilt en geloof je er 200% in? START!

www.makemyevent.nl

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties