0

thijs willekes how to become 150Blogger, journalist, PR-dame, stylist, visagist, hoofdredactrice, ontwerper; veel vrouwen willen aan de slag in de mode of beauty, maar het is best wel een lastig wereldje om binnen te komen. Daarom kunnen wat tips en trucs geen kwaad!

Dit keer negen gouden tips om een goede beauty coach te worden volgens Thijs Willekes. Lees ze snel hieronder!

1. Heb lef. Je moet soms in het leven gewoon lef hebben en ergens voor gaan. De ‘nee’s’ die je van jezelf of anderen hoort waarom het allemaal niet zou kunnen slagen, zorgen er vaak voor dat je er al niet eens aan begint. Gewoon doen en beginnen is mijn eerste advies. Voorkom dat je aan het einde van je leven de conclusie moet maken: “Had ik het maar geprobeerd”.

2. Begin bij het begin. Veel mensen willen altijd meteen het uiterste, het beste of het hoogst haalbare. In mijn optiek moet je niet te beroerd zijn om onderaan te beginnen. Mensen assisteren, leren, kijken en afkijken zorgen ervoor dat je een basis creëert waar je, je hele carrière op kunt teren. Jezelf ergens te goed voor voelen gaat je opbreken!

3. Laat geld niet je drijfveer zijn. Geef jezelf de tijd en de ruimte om ervaring op te doen door jezelf vrijwillig aan te bieden. Zie het als een soort stage. Meteen geld willen verdienen is niet de juiste insteek. Omdat er met jou heel veel andere dit werk ook willen doen, moet je niet te nuffig of te kieskeurig zijn. Ervaring opdoen is gigantisch belangrijk en vormt je toekomst dus vraag niet meteen de hoofdprijs!

4. Onderscheid jezelf. Velen staan in de rij en hebben de wens om dit werk te doen. Je bent dus 1 van de 100.000-en die dit willen. Daarom is het handig om jezelf te onderscheiden. Je kwaliteiten en talenten te ontdekken en te claimen. Maar ook je persoonlijkheid te durven laten zien. Men moet je onthouden. Grijze muizengedrag brengt je nergen. Dare to stand out

5. Ken je klassiekers. Vandaag de dag gaat alles om snelheid en daarmee is kundigheid soms ver te zoeken. Onderwijs jezelf door je te interesseren in alles wat met mode en beauty en media te maken heeft. Lees tijdschrifen, blogs, maar verdiep je ook en wat de trends zijn geweest door de eeuwen heen. Ook het kennen van stijliconen en invloedrijke mensen in de geschiedenis zorgt ervoor dat je mee kunt praten en weet waar men het over heeft.

6. Ontdek de stijl die jou uniek maakt. Iedereen heeft een eigen stijl, een eigen X-factor en deze moet je willen ontdekken en verder ontplooien. Maak moodboards. Knip dingen uit tijdschriften die je mooi vindt, begin een blog (allereerst puur voor jezelf en als plek waar je jouw stijl kunt gaan uitbouwen en profileren).

7. Oprecht netwerken. Netwerken lijkt vandaag de dag een werkwoord te worden. Daarmee is het vaak een trucje en dat is nep. Probeer mensen om je heen te verzamelen en je netwerk uit te bouwen door authentiek te zijn en oprecht geïnteresseerd te zijn in de mensen uit de business. Op lange termijn gaan mensen voor echtheid en niet voor hielenlikkerij.

8. Profileer jezelf. Laat jezelf zien door middel van social media (Instagram, Facebook en/of Twitter) en post stukjes vanuit passie. Laat zien dat je dit met hart en ziel doet. Inspireer jezelf en anderen door leuke unieke posts te creëren. Schrijf daarnaast mensen aan en stel jezelf voor bij PR bureaus, fashion en beauty merken, stylisten en visagisten enzovoorts. Doe dit wel op een ludieke manier en niet opdringerig. Men moet weten dat je bestaat!

9. Bouw een portfolio op. Ga vrij werk maken met mensen die net als jij zichzelf willen profileren in de fashion & beauty industrie. Je leert er gigantisch veel van, juist ook door minder mooie of lelijke dingen te maken. Durf fouten te maken en leer er van. Je kunt jezelf via de gerenommeerde scholen voor fotografie voorstellen aan fotografen en mensen ontmoeten met wie je vrij werk kunt gaan maken. Als je vrij werk hebt gemaakt, vraag dan een ‘kenner’ uit het vak om hun mening en advies. Incasseer eerlijk en oprecht commentaar. Je kunt er alleen maar van leren.

(Beeld: RTL Nederland Nick van Ormondt)

  • Thijs 2

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties