0

FengSui 150Anno 2014 is iedereen helemaal druk. We hebben een druk werkschema, moeten op social media vanalles bijhouden en ook in ons offline leven hebben we het druk, druk, druk. Toch moeten we een manier vinden om even helemaal tot rust te komen.

Sommige mensen doen dit om heerlijk een boek te lezen, anderen gaan uren shoppen. Maar wat is er nu beter dan je veilige haven, jou thuis helemaal zen en rust te maken. Feng Sui is dé manier om alle goede stromen in je huis te laten lopen en de goede energieën te stimuleren. Het gaat om de harmonie in je omgeving.

Het klinkt misschien allemaal een beetje zweverig, maar als je de volgende vijf tips opvolgt zul je je echt fijner in je huis voelen, en zul je de positieve energieën voelen stromen.

1. Bed
Vanuit je bed moet je meteen je deur kunnen zien. Is dit gezien de ruimte niet mogelijk? Maak dan gebruik van spiegels, hang je spiegel zo dat je vanuit je bed je deur kunt zien, maar laat je bed niet weerspiegelen in de spiegel. Je bed mag niet precies tegenover de deur staan, zo sta je namelijk te bloot voor de vreemd inkomende energie. Zet ook naast je hoofdeinde twee dezelfde nachtkastjes neer. Zo creër je niet alleen balans in je kamer, maar ook een betere relatie; het gebruik van dezelfde spullen zorgt namelijk voor een beter saamhorigheidsgevoel. Hang overigens niets boven je bed, dit verstoort de energie van je nachtrust.

2. Muren
Zorg voor een rustgevende kleur op je muren. Kleuren die je beter kunnen laten ontspannen zijn; wit, lichtblauw, lichtroze, groen, geel of lavendel. Zorg ook voor een positieve input aan je muur, zoals een foto van een leuke gebeurtenis of een kunstwerk waar je vrolijk van wordt. Het zou helemaal super zijn om deze meteen ergens aan de muur te hangen waar je hem meteen vanuit je bed kunt zien, zo krijg je als je op staat meteen een positieve boost en dat resulteert weer in een goed humeur.

3. Bureau
Probeer je bureau zo op te stellen dat je de deur ziet. En zet vervolgens je stoel in een Noord-oostelijke richting; volgens de Feng Sui komt de kennis en wetenschap uit deze richting en zal deze energie je helpen bij het studeren.

4. Apparatuur
Eigenlijk is dit überhaupt een no-go. Elektronica doorbreekt namelijk alle positieve energie. Probeer met alle elektronica die je toch wel hebt af te dekken met een kleedje als je gaat slapen. De stralingen die apparatuur uitstraalt verstoren namelijk je nachtrust.

5. Netjes
Zorg dat het netjes en opgeruimd is in je kamer. Je hoofd is zoals je huis is. Is je bureau een rotzooi? Dan is het waarschijnlijk in je hoofd ook een chaos. Zorg dat je het lekker op kunt ruimen, zo kun je ook beter de rust bewaren in je hoofd.

  • Feng Sui

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties