0

In mijn laatste artikel heb ik je uitgelegd hoelang een cardio sessie nu eigenlijk moet duren om jouw persoonlijke body goals te realiseren. Een gezond, sterk en fit lichaam behaal je niet enkel moet voeding en sport, maar ook met rust. Rust is ontzettend belangrijk voor je mind en ook voor het herstel van je lichaam na het sporten. Maar hoelang moet je nu rust pakken?

"Een gezond, sterk en fit lichaam behaal je niet enkel moet voeding en sport, maar ook met rust"

De zomer is nu echt begonnen en jij bent waarschijnlijk toch wel een beetje bezig met het trainen naar je beste bikini-shape voor op vakantie. Hoelang je nu eigenlijk moet rusten tussen de trainingen door is een vraag die mij vaak gesteld wordt op mijn Foodie-ness blog en daarom wil ik het onderwerp ook hier onder de aandacht brengen.

Wanneer je regelmatig sport..
Als jij regelmatig sport is het allereerst belangrijk om te weten dat je niet dezelfde spiergroepen twee dagen achter elkaar zou moeten trainen. Tijdens het trainen van spiergroep X ontstaan er eigenlijk een soort van "scheurtjes" in de spieren en deze moeten eerst weer herstellen, wat langer duurt dan één dag. Het laten rusten van spiergroepen zorgt er niet alleen voor dat je volledig herstelt, maar ook dat je uiteindelijk sneller een meer spiermassa zult hebben. Lees: een toned buikje, sexy legs en sterke billen!

"Zelf hanteer ik elke week de combinatie van krachttrainingen en cardio sessies"

Krachttraining vs cardio
Hier boven heb ik je uitgelegd dat je meer dan één dag tussen het trainen van dezelfde spiergroep moet hebben. Maar hoe zit het dan met cardio? Het is aan te raden om een goede balans te vinden voor jezelf tussen kracht trainingen en cardio en hiervoor geldt dezelfde regel omtrent rust. 

[image 1]


Even mezelf als voorbeeld..
Zelf hanteer ik elke week de combinatie van krachttrainingen en cardio sessies. Om je een duidelijk beeld te geven van hoeveel dagen ik welke spiergroepen rust geef, wil ik mijn trainingsschema met je delen!

MAANDAG: lower-body training
DINSDAG: upper-body training
WOENSDAG: cardio
DONDERDAG: rust
VRIJDAG: ab training / full-body training
ZATERDAG: cardio
ZONDAG: rust

Wanneer ik maar vier dagen in de week train laat ik dit een beetje afhangen van mijn agenda. Het moet natuurlijk wel in je dagen passen allemaal!
[image 2]
 

"Luister goed naar de signalen, dan weet je zeker dat je goed bezig bent"

Een laatste tip!
Als laatste wil ik je nog meegeven dat het ontzettend belangrijk is om te luisteren naar je lichaam! Het geeft vanzelf aan of het rust nodig heeft, meer rust, langer rust, of even niet? Luister goed naar de signalen, dan weet je zeker dat je goed bezig bent. 

Hoe ziet jouw trainingsschema eruit? En hoeveel rustdagen heb jij? Ik ben onwijs benieuwd en zou het leuk vinden als je een reactie wilt achterlaten :-)

Ik hoop dat je hiermee bent geholpen en mocht je nog meer tips en tricks nodig hebben? Neem eens een kijkje op www.foodie-ness.com of volg mij op Instagram en Facebook voor dagelijkse updates!

Liefs, Carolina.

Tekst: Carolina van Dorenmalen

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties