0

Echt een ambitie van deze tijd, of het nu zakelijk is of privé: we willen allemaal zoveel mogelijk followers op social media. Instagram is daar helemaal op gericht, je ziet echt in één oogopslag hoe leuk je wordt gevonden.

Ik kan wel soort van jaloers naar het aantal followers van sommige mensen, hoe hebben ze het voor elkaar gekregen om in korte tijd én zonder een bekendheid te zijn, zoveel mensen voor hun foto's te interesseren? Ik vroeg het twee ervaringsdeskundigen, namelijk onze eigen Carolina van Foodie-ness (@foodie_ness) en William Ko (@william_ko). Carolina is een superfitte chick, die vooral foto's van haar killerbody en voeding post. William post heel mooie minimalistische foto's van de wereld om hem heen. Dit zijn hun tips...

William: "Ik denk dat je ook een beetje geluk moet hebben. Mooie en originele plaatjes schieten, dan word je vanzelf ontdekt door Instagram. Wat mijn account een enorme boost heeft gegeven, is dat Instagram mij daardoor op de "suggested user list" zette. Dat zorgde voor heel veel volgers binnen no time. Ben nu twee keer op de suggested user list gezet. Dat heeft er voor gezorgd dat ik nu zoveel volgers heb.

"Ik werd ontdekt door Instagram..."

William heeft 75,6k volgers van over de hele wereld. "Ik ben zelf heel erg gek op symmetrie en minimalism ik heb ook gemerkt dat mensen die mij volgen ook van symmetrie en minimalism houden. Dat is gewoon wat werkt. Mijn tip? Kijk rond op Instagram (de juiste #hashtags die jou interesseren) er zijn heel veel mensen die jou kunnen inspireren. En vooral mooie en originele plaatjes blijven schieten!

Carolina heeft een (deels) andere aanpak en speelde meer in op emotie. "Ik merk zelf dat het belangrijk is om jezelf te durven zijn en te blijven, want DIT is jouw onderscheidend vermogen. Daarnaast is het belangrijk om consequent te zijn in je posts, zodat je volgers weten wat ze kunnen verwachten. Het leveren van kwalitatief goede foto's is ook een must, omdat dit zeer gewaardeerd door volgers - you will see! Dus neem hier even de tijd voor :-).

"Tijdens het avondeten posten is natuurlijk niet heel slim."

Zelf heb ik mij ook verdiept in hashtags en pas dit nog steeds toe op al mijn posts. Dit is zeker een klein hulpmiddel. Als laatste is het niet heel slim om te posten tijdens het avond eten bijvoorbeeld, dan willen mensen eten en kijkt niemand naar jouw mooie Instagram post. Hier probeer ik zelf elke dag een beetje rekening mee te houden."

Kwaliteit, onderscheiden, tijd en identificatie zijn dus blijkbaar de toverwoorden. Dacht ik nou altijd al te doen ;-).

Tekst en beeld: Denise Snel

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties