0

De zomer komt nu wel heel dichtbij en misschien ben jij ook al druk bezig om bikini-proof te worden! Zo ja, is cardio is een belangrijk onderdeel van jouw aanpak. Maar hoe lang moet je nu eigenlijk op zo'n apparaat staan? Of hoe ver rennen is voldoende? 

"Er is een periode geweest dat ik 6 keer per week naar buiten ging om een aantal km's te rennen"

Zelf heb ik heel lang gedacht dat "des te meer cardio des te beter" de regel was. Er is een periode geweest dat ik 6 keer per week naar buiten ging om een aantal km's te rennen. Helaas heb ik hiermee nooit mijn body goals weten te bereiken en weet ik nu waarom! (Klik hier om mijn lessons learned te lezen over mijn high-cardio periode tijdens mijn zoektocht naar mijn weight-loss.)

Cardio kent vele voordelen op het gebied van een goede gezondheid, een fit lichaam of zelfs ontspanning. Ik ben dus ook een groot voorstander van cardio in jouw trainingsschema en vertel je vandaag hoe lang jij op zo'n apparaat moet zweten om de gewenste progressie te maken.

"Probeer steeds een stukje verder te gaan en langzaam op te bouwen om zo jouw uithoudingsvermogen te verbeteren"

Conditie verbetering
Ben jij aan het trainen voor een marathon, of een andere sport competitie waarbij het belangrijk is om een goede conditie te hebben of op te bouwen? Dan is het raadzaam om lange cardio sessies in te plannen. Probeer steeds een stukje verder te gaan en langzaam op te bouwen om zo jouw uithoudingsvermogen te verbeteren. In dit geval mag een cardio sessie zelfs tot twee uur duren! 

[image1]

Afvallen
Wanneer jij bezig bent met het verliezen van een paar kilootjes, zou je denken dat het aan te raden is om des te langer te rennen en te zweten. Niet waar! In tegenstelling zelfs, want korte en intensieve cardio sessies zijn precies wat jij nodig hebt om calorieën en vet te burnen! Een cardio sessie moet minstens 20 minuten duren (pas dan gaat je lichaam in actie!) en hoeft niet langer dan 60 minuten te duren. Dit is voldoende om een lean en strong bikini body te krijgen MITS: je dit combineert met krachttraining.

[image 2]

"Luister goed naar je lichaam om blessures te voorkomen"

Mocht jij wel kiezen voor langere cardio sessies, luister dan goed naar je lichaam om blessures te voorkomen. Daarnaast is rust ook heel belangrijk, omdat een lange cardio sessie je lichaam behoorlijk zal vermoeien. 

Ik hoop dat je hiermee bent geholpen en mocht je nog meer tips en tricks nodig hebben? Neem eens een kijkje op www.foodie-ness.com of volg mij op Instagram en Facebook voor dagelijkse updates!

Liefs,
Carolina

Tekst: Carolina van Dorenmalen

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties