0

Ik hoor het steeds vaker. En ik begin het nu zelf ook echt te zien: ik ben een spitting image van mijn moeder. Hoe ouder ik word, hoe meer ik de gelijkenissen zie, en dan vooral qua innerlijk. Het bezorgde, haar onzekerheden, haar manier van praten en zelfs haar manier van schrijven. We schelen 30 jaar, maar het lijkt wel of dat verschil nu kleiner is dan ooit.

Komt het misschien doordat ik zelf een kindje heb? Daardoor ga je elkaar beter begrijpen. Het is best grappig: om jezelf echt een volwassen vrouw te voelen, moet je blijkbaar eerst accepteren dat een groot van jou precies is zoals je moeder. Omdat, lieverd: you can run but you can't hide van je genen en je opvoeding.

'You can run but you can't hide van je genen en je opvoeding'

Maar wil je nou echt niet zoveel op je moeder lijken op jouw jonge leeftijd? Dan doe je er goed aan de volgende tips ter harte te nemen ;-)

1. Niet roken! Nummer 1 huidveroudering. Dat wist je natuurlijk als, zeker als je nog steeds rookt. Denk maar aan die lijntjes rondom je mond en het geler worden van je huid. Iew!
2. Bescherm je huid. Gebruik een dagcreme met SPF, liefst 15 of hoger.
3. Let op je gewicht. Val niet teveel af in een keer- da's niet goed voor je huidje- maar een gebalanceerd dieet zorgt ervoor dat je straalt van binnenuit.
4. Verzorg jezelf! Mooie haartjes en make-up, een goeie outfit en verzorgde handen; dan lijk je sowieso voorlopig nog niet op je moeder, hoe mooi ze ook moge zijn!

Hoe denk jij erover? Zie jij ook dat jullie meer en meer hetzelfde worden? Of juist niet? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Tekst en beeld: Denise Snel

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties