0

"Jeetje, zien jullie elkaar nog wel?" "Het lijkt meer op een latrelatie wat jullie hebben." "Doen jullie dan wel leuke dingen samen?" Dit is een kleine opsomming van vragen en opmerkingen die ik regelmatig krijg als ik zonder mijn vriend Robert op een feestje of verjaardag aankom. En ik snap het ook wel. Robert is piloot en is gemiddeld de helft van de week weg en de helft van de week thuis. Dus op en af. Drie, vier of vijf dagen vliegen (zonder dat hij 's avonds thuis komt) en daarna weer drie, vier of vijf dagen thuis. Maar ondanks dat ik het begrijp, voelen deze opmerkingen toch niet fijn.

Familie en vrienden die echt dichtbij ons staan, weten hoeveel we elkaar zien en samen zijn, maar voor degene die zich afvraagt hoe het nou echt is om met een piloot te zijn? Deze column is voor jou. 

"Jeetje, zien jullie elkaar nog wel?" "Lijkt meer op een latrelatie wat jij hebt." "Doen jullie dan wel leuke dingen samen?"

Kijk, ik kan niet ontkennen dat we de helft van de week niet samen slapen, niet samen wakker worden en niet 's avonds samen op de bank ploffen. Maar hoeveel stellen doen dit wel elke avond? Jij spreekt door de weeks 's avonds af met een vriendin, gaat naar bootcamp of naar een werkborrel en jouw vriend gaat naar voetbaltraining, moet overwerken etc. En aan de andere kant is mijn vriend de helft van de week er wél! En dan is hij er ook echt. Hij hoeft nooit over te werken of thuis nog mails te beantwoorden en door zijn onregelmatige werktijden heeft hij helemaal geen vaste verplichtingen o.i.d.. Vanaf het moment dat hij in zijn uniform ons huis binnenloopt is hij echt vrij. En als hij dan thuis is dan doen wij alles, nou ja alles... maar bijna alles samen. Ik heb het 'geluk' dat ik ondernemer ben en de luxe heb dat ik maar drie dagen per week werk en daarom samen heel veel tijd kan doorbrengen.

Op het moment dat ik deze column thuis aan het schrijven ben, maandagochtend, is Robert net twee uurtjes thuis en moet hij vrijdagochtend pas weer vliegen. Ja, je leest het goed, vrijdagochtend. Dus zijn we vier dagen samen en hebben we alle tijd om leuke dingen te doen. Deze week wordt het ook nog eens súpermooi weer. Dus waar andere stellen apart van elkaar op hun werk zitten, liggen wij zeer waarschijnlijk gezellig met z'n tweeën op het strand, gaan we samen lunchen of maken we misschien wel een onverwachtse citytrip naar een leuke stad. 

"Ik had nóóít gedacht dat ik met een piloot zou gaan, maar als ik van te voren wist hoe fijn het is, was ik er naar één op zoek gegaan!"

En dan als laatste voordeel, want ja ik vind het echt een voordeel dat mijn vriend piloot is. (Toen ik net met Robert ging zei ik tegen mijn moeder, "ik had nóóít gedacht dat ik met een piloot zou gaan, maar als ik van te voren wist hoe fijn het is, was ik er naar één op zoek gegaan!".) Een sleur is ver te zoeken in onze relatie, want als hij vliegt, heb ik alle tijd voor mezelf, mijn werk, vriendinnen en kan ik doen wat ik wil! En als hij dan na een paar dagen thuis komt en je zo naar elkaar hebt verlangd, is elke keer een feest!

Reageer op dit artikel
Annic ten Duis

Door Annic ten Duis op

Lees meer artikelen van Annic

Read next…

Reacties