0

WAUW, dit had ik niet verwacht. Bijna 70 reacties op mijn artikel, heel veel mailtjes, telefoontjes, smsjes, berichtjes en reacties op social media. Zóveel reactie's op mijn artikel: Het roer om en verhuizen naar het Buitenland?! had ik niet zien aankomen. Dus aller eerst: bedankt! Ik heb echt ontzettend veel gehad aan alle tips en ervaringen. Dus ik praat je graag even bij, gaan we wel of niet naar Barcelona verhuizen?

"Enthousiast als ik ben, ging ik gelijk op huizenjacht en heb ik alle sites over verhuizen naar het buitenland doorgespit"

Half december vertelde ik jullie dus over onze plannen om eventueel voor een jaar naar Barcelona te verhuizen. En enthousiast als ik ben, ging ik gelijk op huizenjacht, ik heb alle sites over verhuizen naar het buitenland doorgespit en uiteraard heb ik alle tips en ervaringen gelezen van mijn bezoekers. Maar tergelijkertijd had ik mezelf voorgenomen om er minimaal één maand over na te denken. Want als ik ergens enthousiast over ben, betekent dat ook dat de impulsieve Annic naar boven komt.

1 januari deelde ik hier op mijn site een deel van mijn doelen voor 2016. Doel nummer één is: Alles in de chill modus. De afgelopen acht jaar (of misschien wel zo lang als ik me kan herinneren) deed ik al-tijd al-les in de 6de versnelling. Maar die tijden zijn voorbij. Dat wilde ik niet meer, ik wilde rust. Dus werk ik sinds september 2015 parttime (drie dagen per week). Mijn leven is dus totaal anders. En hoewel verhuizen naar Barcelona geweldig is, 'chill'/relaxed is natuurlijk anders. Verhuizen naar het buitenland betekent dat je heel veel moet regelen (ons huis uit, inschrijven in het buitenland etc.), investeren in nieuwe contacten, vriendschappen etc. Dus dat was al een punt om goed over na te denken omdat het niet helemaal in één lijn ligt met mijn doelen.

"Maar even een theetje met vriendin M., gezellig etentje met vriendin L. en haar vriend en een onverwachte borrel op zondagmiddag bij ons thuis. Dat gaat dus niet als je in Barcelona zit"

Doel nummer twee is: Family time. Ik heb in die acht jaar tijd mijn sociale leven op een heel laag pitje gezet. Ik werkte 24/7 en was alleen maar bezig met mijn bedrijven. Maar ook dat is sinds een half jaar helemaal anders. En daar geniet ik zó van! Veel tijd doorbrengen met familie en vrienden. En dat gaat natuurlijk ook net wat minder makkelijk als je in Barcelona zit. Natuurlijk realiseer ik me dat mijn vrienden en familie mij kunnen opzoeken, maar even een theetje met vriendin M., gezellig etentje met vriendin L. en haar vriend en een onverwachte borrel op zondagmiddag bij ons thuis. Dat gaat dus niet als je in Barcelona zit.

"En al snel was het lijstje met de voordelen véél langer dan het lijstje met de nadelen"

Mijn schoonmoeder adviseerde ons, heel wijselijk, om een voor- en tegenlijstje te maken. Ik dacht nog: dat heb ik wel in mijn hoofd. Maar opschrijven en het voor je zien werkt toch veel beter. Dus zo gezegd zo gedaan. En al snel was het lijstje met de voordelen véél langer dan het lijstje met de nadelen. Duidelijke zaak zou je denken toch? Niet dus. Want die drie puntjes op het nadelenlijstje wegen zwaarder dan al die hele leuke voordelen. Zoals familie en vrienden minder zien, drukke (stressvolle) tijd en het derde punt op het nadelenlijstje: ik zal in Barcelona veel alleen zijn. Robert is piloot en kan niet vanuit Barcelona werken. Dus elke keer als hij moet werken en een paar dagen moet vliegen, moet hij eerst terug naar Amsterdam om überhaupt te gaan werken. Dus dat betekent dat de dagen dat hij vliegt ik alleen ben. Veel om over na te denken dus. We besloten na het maken van het lijstje om onze plannen voor nu even op de lange baan te schuiven.

De komende maanden willen we genieten van ons 'nieuwe' en rustige leventje. Dus nee, het plan is niet van de baan. We denken er nu aan om in mei voor een paar maanden naar Barcelona te gaan. In een paar maanden kun je toch proeven van het leven in Barcelona. Ben ik waarschijnlijk minder vaak alleen, omdat als je er kort zit vrienden en familie sneller langs komen, hoeven we minder te regelen (zoals dat we ons huis in Nederland kunnen aanhouden). To be continued...

Reageer op dit artikel
Annic ten Duis

Door Annic ten Duis op

Lees meer artikelen van Annic

Read next…

Reacties