0

De grote wedding brainstorm waar we het acht weken geleden over hebben gehad is achter de rug. Maar what’s next? Komt 'ie: hét moederbestand a.k.a. het draaiboek. Niet het allerleukste taakje om te doen, maar wel één van de aller belangrijkste. Hier ga je namelijk alle details in opslaan en dit document wordt misschien wel je grootste vriend. Wat zeg ik, misschien? Geen twijfel over mogelijk. Er is niks of niemand die meer weet over de wedding dan dat dit documentje. Dat klinkt wat kinderachtig, maar niets is minder waar.

Van to do lijst tot de planning van de dag. Van het op- & afbouw schema tot de crewplanning. Van contactgegevens van alle betrokken partijen tot de gastenlijst met alle dieet wensen en een goede planning van alle mooie speeches en acts. Al-les kun je er in kwijt. Het is je hou vast tijdens de voorbereidingen en op de dag zelf.

Wie doet, wat, waar, wanneer en HOE gaan we dat regelen?

Bij de brainstorm ging het meer om het creëren van het plaatje van de wedding. Vanaf nu gaat het er om wat er allemaal voor nodig is om dit perfecte plaatje te creëren. Dus stel bij ieder moment van de dag deze vraag; wie doet wat, waar, wanneer en HOE gaan we dat regelen? Van de eerste tot de allerlaatste minuut, alle details staan in het draaiboek.

Handige tip: Sla het bestand iedere keer dat je er in werkt opnieuw op met de datum van die dag in de bestandsnaam. Dus bijvoorbeeld; 19022016_Motherdoc. Het is heel fijn en vooral handig als je af en toe nog even terug kunt kijken in een oude versie voor o.a. oude to do’s. Dan kun je controleren of je zeker alles gedaan hebt.

"En vergeet niet, what’s meant to be will be. Hoe goed en strak je alles ook hebt ingepland"

En vergeet niet, what’s meant to be will be. Hoe goed en strak je alles ook hebt ingepland, alles op de dag loopt zoals het loopt. Schiet daardoor niet in de stress. Geniet van die onverwachte momenten, want ‘the unexpected moment is always sweeter’ en zal niemand ooit vergeten!

From Amsterdam, With LOTTE

Tekst: Lotte van den Hout

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties