0

Een recent onderzoek over gezinnen wees uit dat zowel vaders als moeders vaker dan ooit beiden fulltime werken. Daarom waarschijnlijk, hebben steeds meer gezinnen moeite met het vinden van balans.

Er is een verband dus het beleid van veel werkgevers en deze groei, zeggen sociologen. Het is geen individueel probleem, maar een sociaal probleem, dat stress oplevert voor werkende ouders en het leven thuis, op het werk en voor kinderen beïnvloedt. Een oplossing is dus hard nodig. Zo'n oplossing kan zijn, dat het ouders makkelijker wordt gemaakt om een betaald verlof te nemen, bijvoorbeeld een vaderschapsverlof. In Nederland krijgen veel jonge vaders maar twee dagen vrij als hun kind is geboren. Bizar, toch? Dan is het in Zweden toch beter geregeld.

'En zit je fulltime thuis met je kindjes, ben je niet ambitieus en ouderwets'

41% van de werkende moeders geeft in deze onderzoeken aan dat het moeilijker is om met kinderen aan je carrière te bouwen, vergeleken met 20% van de vaders. In veel gezinnen helpen vaders wel mee in het huishouden en met de zorg voor de kinderen, ook meer ten opzichte van vroeger, maar vrouwen doen nog steeds het merendeel.

En inderdaad, veel moeders worstelen met een constant schuldgevoel en zoeken naar balans. Ben je moeder maar ook hard aan de weg aan het timmeren in je carrière en ontwikkeling, dan heb je vaak toch het gevoel dat je je gezin te kort doet. En zit je fulltime thuis met je kindjes, ben je niet ambitieus en ouderwets.

Wat is dan het ideaal? Wij zijn benieuwd naar jouw mening...

Illustratie: Sophie de Ruiter

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties