0

November en december zijn moeizame maanden om buiten te sporten. Hardlopers kennen dit gevoel wel; geen zin om de warme bank te verlaten en na je werk nog de kou en nattigheid in te moeten voor je training. Laat staan dat je zou beginnen met hardlopen, maar 2016 is just around the corner. De goede voornemens zorgen altijd voor vele nieuwe aanmeldingen bij mijn loopclub Snel Fit in januari.

Heb je last van demotivatie en zie je er tegenop om je conditie buiten op peil te houden deze winter? Dan heb ik een paar handige tips voor je als je motivatie zoekt om te gaan sporten.

1. Doe je sportkleding aan
De eerste stap is om jezelf die deur uit te werken. Hardlopen begint voor mij al als ik mijn legging aan doe en dan weet ik dat het wel goed komt. Zo niet, dan zie je er tenminste sportief uit als je op de bank zit.

2. Kijk naar je loopschema
Als je niet traint, behaal je dan nog wel je doel? Het hardloopeventseizoen is begonnen dus als je slim bent heb je je ergens voor aangemeld. Het missen van een training of meer dan een training kan je beoogde tijd in gevaar brengen.

3. Wat heb je vandaag gegeten?
Heb je als lunch een lekkere tosti met ketchup gegeten, of een croissantje gehad bij je koffie? Ja? Dan is dat toch wel een reden om even te sporten!

'Achteraf is het al-tijd fijn. Dat weet je zelf ook wel'

4. Loop je favo route
Beloon jezelf met dat leuke rondje, of probeer juist eens iets nieuws. Tijdens het hardlopen ontdek je vaak nieuwe straatjes in je buurt of een leuk koffietentje waarvan je niet af wist. Als je maar wat motivatie krijgt om naar buiten te gaan. Benader het dus positief!

5. Nieuwe muziek
Veel mensen kunnen niet lopen zonder muziek. Het is soms de enige manier om je gedachten uit te schakelen en daardoor ook minder gefocust te zijn op je prestatie. Maak dus een nieuwe playlist aan en zet 'm lekker op! Geloof me, dit werkt!

En last but not least…

6. Think positive!
Bedenk even hoe lekker je je altijd voelt na het hardlopen. Warm lijf, een gezonde kleur en een goede conditie. Achteraf is het al-tijd fijn. Dat weet je zelf ook wel.

Dus.... go for it. Je bent slechts een training verwijderd van een goed humeur ;-)

Tekst en beeld: Denise Snel

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties