0

Zal ik jullie stiekem een geheimpje vertellen? Ik ben verslaafd. En ik weet bijna zeker dat jij (in meer of mindere mate) dat ook bent. Waaraan dan? Nou aan beeldschermen dus. 

"Een echt gesprek met vriendlief zit er 's avonds bijna niet meer in"

Een echt gesprek met vriendlief zit er 's avonds bijna niet meer in. Hij kijkt Dumpert (typisch een mannending) en ik wissel vernuftig Instagram en Snapchat af met Pinterest op de iPad, Netflix op tv en mail op mijn laptop. Kijken we de nieuwste aflevering van HBO's Game of Thrones, dan check ik nog drie keer mijn telefoon naar updates. Mens doe eens rustig. 

Als ik lunch met vriendinnen moet alles éérst op de foto worden gezet voordat we kunnen eten (dat het eten dan allang koud is geworden interesseert ons geen worst) en als we op een mooie zondag besluiten een wandeling te maken in de vrije natuur, dan moet die specht natuurlijk ook even gefilmd worden, dat begrijp je wel. Loop ik over straat en ik zie een mooi hoekje dan kirr ik het uit "Lief foto nemen" (waarop manlief nog doet wat ik zeg ook, de schat - check dit filmpje even over de Instagram Husband) en als ik vervolgens mijn Instagram feed bij langs scroll baal ik dat ik niet op Santorini ben waar bloggers X en Y extreem decadent doen. 

"Het heeft een naam. In Amerika hebben ze de term 'FOMObedacht"

Het heeft een naam. In Amerika hebben ze de term 'FOMObedacht, Fear of Missing Out en zo zou je mijn verslaving in notendop kunnen omschrijven. Gestoeld op angst iets te missen. Pure armoede natuurlijk. 

Ik verlang steeds meer terug naar de tijd dat Instagram niet meer dan een brilliant idee was op een bierviltje, dat ik dansend door de kamer met my first Sony walkman luisterde naar een bandje van 2 Unlimited (een hele week lang tevreden zijn met 9 liedjes van dezelfde groep). Dat we samen met het gezin naar Ron's Honeymoons Quiz keken zonder gestoord te worden door whatsappjes en Snapchat updates. Wat was het leven twee decennia geleden simpel. Je deed gewoon één ding met overtuiging en dat was het. 

"Zo besloten we deze week onze telefoons en Ipads 's avonds weg te leggen"

Ben ik niet helemaal wijs ofzo? Wat is er met mij gebeurd? Als een soort drug word ik pas rustig als ik even mijn telefoon kan checken voor updates. Daar wil ik verandering in aanbrengen. Zo besloten we deze week onze telefoons en Ipads 's avonds weg te leggen. En wat denk je? Ik vond het heerlijk. Zie je, ik kan het wel. Al gaat het met vallen en opstaan, want omg moet je té schattige filmpje móét je ook even zien.

Disclaimer: Ik ben niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade of verslaving die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de in mijn column aangeboden informatie. Met name Instagram, Snapchat, Netflix, Youtube en Pinterest. 

Tot de volgende keer!

Tekst: Anouk Bos

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties