0

Hi-ya lieve lezeressen van Annicvw.com! Hoe staat het ervoor met jullie goede voornemens voor 2016? Als jij het roer hebt omgegooid en probeert (nu echt!) gezond te eten, dan is het altijd handig om eet dagboekjes van een ander te lezen! Vandaag deel ik die van mij!

Begin Januari was ik uitgenodigd om op het Grazia x HKMX event een Masterclass te geven. Een uur lang heb ik meer dan 200 meiden mogen vertellen over de Foodie-ness blog en mijn "journey towards health". Als snel merkte ik dat het delen van mijn eet dagboekje werd gewaardeerd en dat snap ik! Zelf vind ik dit ook altijd super interessant en het helpt me om nieuwe ideetjes op te doen :-)

[image 3]


De meiden hebben me veel vragen gesteld over voeding en vooral het uitvogelen wat de "juiste" manier van eten is voor jezelf. Dit is natuurlijk voor iedereen anders en volledig afhankelijk van jouw doelen! Zelf ben ik momenteel niet bezig met afvallen, maar probeer ik met mijn voeding op gewicht te blijven en aan te komen in spiermassa. Dit noemen ze ook wel de "winter bulk", ter voorbereiding op de zomer.

Zo ziet mijn eet dagboekje eruit:

[image1]


En dan nu nog een paar tips en richtlijnen..
PROTEIN: Probeer elke maaltijd de grootte van de palm van je hand aan te houden voor het aantal eiwitten dat je moet eten.
Denk aan protein-rich eten als: chicken, kalkoen, vis, ei, magere kwark.

FAT: Probeer bij sommige maaltijden de grootte van je duim aan te houden om het juiste aantal vetten toe te voegen.
Denk aan: olijf olie, avocado, noten, pindakaas.

CARBS: Probeer de "schaal" van je hand aan te houden voor het aantal koolhydraten dat je bij sommige maaltijden toe voegt.
Denk aan: zilvervliesrijst, quinoa, oats, brood en fruit.

VEGGIES: Hanteer het volume van je vuist voor de grootte van je portie groenten die je zeker 3 keer per dag moet eten.
Denk aan: broccoli, spinazie, courgette, aubergine, asperges, bloemkool.
[image 2]


LET OP:
Deze richtlijnen zijn gebasseerd op een voedingsschema bestaande uit 5-6 maaltijden per dag, inclusief snacks. Wanneer je een zwaar belastend beroep uitoefent en/of 4-6 keer per week traint, adviseer ik je om zeker 3-4 keer per dag koolhydraten te eten. Wanneer je minder actief bent, vanwege zittend beroep en/of je traint 2 keer per week, is het beter om 2 keer per dag koolhydraten te eten.

[image 4]

Zelf ben ik net terug uit New York en daar heb ik mijn voedingsschema natuurlijk helemaal links laten liggen, maar I'm back in town so back on track! We gaan er weer voor! Hou je goede voornemens vol ladies en voor vragen weet je me te vinden via www.foodie-ness.com of volg mij op Facebook en Instagram!

Liefs,
Carolina

Tekst: Carolina van Dorenmalen

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties