0

702dfcb4074a3aa78fea2dadb0aa4b17We proberen allemaal bewust te eten en onze schransbuien onder controle te houden. De enige manier waarop dat lukt is als we tussen de maaltijden door wel wat eten. Doen we dit niet, dan is de weggestopte chipszak in een hoekje van onze keukenkast een slecht lot beschoren.

Een tussendoortje is dus een must, maar ook daarmee gaan we graag bewust om. Gelukkig heeft Joy Bauer, voedingsexpert van het New York City Ballet, wel wat tips voor ons. Goede tips ook, want zij is onlangs haar eigen lijn snacks gestart: Nourish Snacks. Benieuwd wat en wanneer zij ons aanraadt om te snacken? Je leest het hieronder.

Hoe vaak je moet snacken is een hele persoonlijke kwestie, maar als je zeker weet dat er meer dan vier uur tussen je maaltijden zit dan is een snack tussendoor een goed idee. Zo voorkom je een dal in je bloedsuikerspiegel. Als je snackt is het belangrijk dat je een geschikte snack kiest. De beste snacks bestaan uit proteïne en vezels, omdat die je lange tijd een vol gevoel geven en voorkomen dat je suikerspiegel ineens flink daalt. Idealiter bevat je snack ongeveer 200 calorieën. Een paar voorbeelden van geschikte snacks zijn: een appel met pindakaas, wortel met hummus, een sinaasappel met een handje amandelen, klein beetje kaas en een banaan.

Heb je zin in een snack rond borreltijd, dan zijn groentes met een dip een goed idee. Denk bijvoorbeeld aan een salsa, guacamole en chilisaus. Voor midnight snacks, snacks na het avondeten, geeft Joy als tip ‘plate it, own it and enjoy it’. Oftewel, eet je snack vanaf een bord of uit een kommetje en niet direct uit de verpakking en geniet ervan. Je schuldig voelen over je snack heeft namelijk helemaal geen zin. 

  • appels 500

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties