0

Zacht gekookt eiIedereen eet graag een eitje en als je ook maar een klein beetje sportief bezig bent, dan weet je ook dat eieren hartstikke goed voor je zijn! Al blijft er door ons hoofd wel een hele hardnekkige vraag spoken: wat is nou beter voor je: alleen het eiwit eten of moet/mag je ook de dooier wegwerken?

Het is misschien niet voor iedereen een prangende vraag, maar voor groot liefhebber van zachte eidooiers wel eentje die belangrijk is. Wij probeerden het mysterie dan ook voor je te ontrafelen. Twee voedingsdeskundigen beantwoordden unaniem onze vraag en raden je aan om het hele ei te eten (jeej!).

De redenatie hierachter is als volgt: eiwitten, belangrijk bij het opbouwen van spieren, zitten voornamelijk in het eiwit (logisch), omdat het eigeel voornamelijk cholesterol zou bevatten is er bij sporters het hardnekkige idee ingeslopen dat het beter is om alleen het eiwit te eten. De voedingsdeskundigen noemen het eigeel echter het ‘goud’, omdat hierin juist een heleboel vitaminen en mineralen zitten.

Bovendien is het idee van cholesterol achterhaald, zo vertellen zij verder. Vroeger werd gedacht dat we daardoor vaker last hadden van hart- en vaatziekten. Tegenwoordig weten we echter dat dit te wijten is aan hoge suiker- en zoutinname, junkfood en kant-en-klare maaltijden.

Mysterie opgelost! Nu kunnen we eindelijk weer zonder schuldgevoel genieten van onze dooiers!

  • Zacht gekookt ei

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties