0

Iris Apfel 150Jij wilt vast wel alles weten over een potion waar je eeuwig jong mee blijft, zodat je nooit meer zorgen hoeft te maken over beginnende kraaienpootjes of pijntjes die horen bij het ouderdom. Helaas is dat magische drankje nog niet uitgevonden en moeten we het maar doen met geweldige tips van de professionals.

Gelukkig hoef je tegenwoordig niet gelijk naar de cosmetische chirurg te rennen om er goed uit te zien, want met de juiste tips kun je er namelijk ook wel komen. De Engelse topdokter Muir Gray heeft zijn geheimen met de wereld gedeeld en een lijstje opgesteld met handige tips, waarmee je jezelf veel fitter voelt wat later als je de vijftig jaar bereikt hét verschil kan maken. Wij willen deze tips natuurlijk met jou delen, want sharing is caring.

1. Spijsvertering
Het klinkt hartstikke cliché, maar het is waar wat ze zeggen: je bent wat je eet. Naarmate je ouder wordt, kan het voorkomen dat je vaker last krijgt van je darmen en obstipatie. Dit heeft niets te maken met de verschijnselen van het ouder worden, maar met de voeding die je tijdens je jongere jaren eet. Het is juist belangrijk dat je dit nu kan voorkomen door genoeg vezels naar binnen te werken. Denk bijvoorbeeld aan haver, noten, zaden, bonen en linzen. Probeer zoveel mogelijk van deze voedingsmiddelen op te nemen in je dieet en maak het verschil.

2. Geheugen
Om je geheugen optimaal te houden, is het belangrijk dat je zeven uur per dag slaapt. Volgens dokter Muir Grey is het goed om overdag flink te sporten en kleine dutjes over te slaan. Daarnaast is het goed om spelletjes zoals Sudoku te spelen, om je hersenen even flink te kraken.

3. Wervelkom
Om later rugpijn te voorkomen, kun je denken aan kleine aanpassingen, zoals het verstellen van je autostoel en je bureaustoel. Daarnaast is het ook handig om je computer op een verhoging te zetten zodat je in een rechte houding voor je computer zit. Pilates is ook héél goed voor je houding en daarmee krijg je ook nog eens een strak lichaam, dat je graag wilt showen in bikini in de zomer.

4. Huid
Wist je dat je vanaf je 25ste levensjaar al kunt beginnen met anti-age crèmes? Het is namelijk op deze leeftijd goed om de eerste verschijnselen van huidveroudering tegen te gaan. Naarmate je ouder wordt, neemt de elastine in je huid af, waardoor de huid zijn veerkracht verliest en rimpels kunnen ontstaan. Het verzorgen van je huid is daarom cruciaal. Het is ook belangrijk dat je huidverzorging een SPF bevat, waarmee je ook beschermt bent tegen de zon. Smeer je hele lichaam lekker één keer in de week van top tot teen in met bodylotion, om de huid te hydraten. Maak er een lekker verwendagje van.

De 93-jarige Iris Apfel weet op haar leeftijd nog steeds fashionable voor de dag te komen en wij laten ons graag door haar inspireren. Bekijk de foto van haar hieronder.

  • Iris Apfel
    Fashionable oma Iris Apfel

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties