0

Lea HikingCelebs zijn helemaal fan van de hike: een pittige, lange wandeling waar je je sportkleren en -schoenen voor  uit de kast trekt. Het is de ideale manier om gezond bezig te zijn in de buitenlucht op een anders luie zondagmiddag en het is nog een hele goede work-out ook!

Om echt het maximale uit je hike te halen, zoals Lea Michele, de Kardashians en Ellie Goulding allemaal doen, hebben wij een paar praktische tips voor je:

1. Plan een route
Wil je gaan hiken om calorieën te verbranden? Dan is het handig om vooraf een route uit te stippelen met genoeg heuvels en bergen. Bij het beklimmen daarvan verbrand je namelijk veel meer calorieën dan op een vlakke ondergrond.

2. Gebruik je pauzes nuttig 
Door het wandelen worden je benen moe en korte pauzes zijn dan ook noodzakelijk. Je hoeft in die tijd alleen echt niet op je bil te gaan zitten! Doe in plaats daarvan een paar buikspieroefeningen. Dan rusten je benen uit, terwijl je hartslag hoog blijft.

3. Voeg wat HIIT toe aan je hike 
HIIT, high intensity interval training, kan je ook in je wandeling verwerken door te ‘spelen’ met je loopsnelheid en heuvels. Sprint bijvoorbeeld een stukje uphill en loop vervolgens heel rustig om uit te rusten, daarna zet je er weer flink de pas in.

4. Doe walking lunges tussendoor 
Ken je de walking lunge al? Nee, dan vind je hier een Youtube filmpje waarin het wordt uitgelegd. Door deze oefening tussendoor te doen geef je je benen een extra training!

5. Train ook nog even je armen 
Kom je een bankje of muurtje tegen? Dan is het hét moment om je armen een beetje te trainen. Doe tricep dips op het zitvlak van het bankje (uitleg van deze oefening vind je hier) of doe een push-up voor beginners door je handen tegen het leun gedeelte van de bank aan te zetten.

Reken maar dat je hike heel wat intenser wordt als je met al deze tips aan de slag gaat!

(Beeld: www.instagram.com/msleamichele)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties