0

schone tanden tips 150Bij iemand tot diep in de nacht aan de keukentafel zitten en op de bank in slaap vallen is de enige reden die wij kunnen bedenken voor het niet poetsen van onze tanden, maar met deze tips kunnen we dit misschien best wat vaker doen. Oké, het is natuurlijk altijd het beste om je tanden wél te poetsen, maar met deze tips houd jij je tanden ook schoon zonder een tandenborstel.

De tip die we al vaker hebben gehoord is flossen. Elke dag flossen helpt tegen het bestrijden van bacteriën en is dus essentieel voor het behouden van gezonde tanden. Maar ook het schrapen van de tong is een herkenbare tip en wordt door mondhygiënisten ten zeerste aangeraden.

Andere tips kenden we nog niet. Wist je bijvoorbeeld dat je na het drinken van rode wijn een uur moet wachten voordat je ze gaat poetsen? Je tanden zijn door het zuur in de wijn in slechte conditie en worden nog meer beschadigd bij het poetsen. Of dat je na het poetsen beter niet je mond kan spoelen met water? Het is beter om de fluoride van de tandpasta op je tanden te laten zitten, zodat deze beter zijn werk kan doen.

De leukste tip vonden wij deze: je kan beter kaas als snack kan nemen dan een stuk fruit bij de lunch. De suikers van fruit tasten je tanden aan, net als snoep zou doen en kaas vergroot je speekselproductie, die helpt bij het neutraliseren van zuren in je mond.

Say cheese!

  • schone tanden tips 500

(Beeld: www.harpersbazaar.com)

(Tekst: Mies Wegener Sleeswijk)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties