0

karlie 150Het komt nog wel eens voor dat je een ontbijt vergeet of gewoonweg geen tijd hebt om in de ochtend een eitje te bakken. Maar in principe eten wij elke dag ontbijt, lunch en een avondmaal.

En dat blijkt eigenlijk helemaal niet goed voor je te zijn volgens het boek ‘Three Squares: The Invention of the American Meal‘. Hierin schrijft historicus Abigail Caroll waarom de noodzaak van drie maaltijden per dag eten eigenlijk een mythe is.

Volgens Caroll is er helemaal geen bewijs dat drie keer op een dag eten gezonder is, hoewel veel gezondheidsexperts een consequent eetpatroon wel aanraden. Zo blijkt dat drie keer of vijf keer per dag eten geen verschil maakt in je dagelijkse calorie inname en kan het overslaan van maaltijden je zelfs helpen een beter immuunsysteem te op te bouwen.

Het beste is zelfs om één keer in de zoveel tijd te vasten: een paar dagen niet eten kan je een enorme gezondheidsboost geven. Door een paar dagen vasten wordt het lichaam gestimuleerd oude beschadigde cellen te vervangen voor nieuwe. Als wij maar mogen lunchen, dan houden we het misschien wel een keertje vol. Of niet…

Ben je benieuwd naar ‘Three Squares: The Invention of the American Meal’? Klik dan hier beneden op het boek om het te bestellen.

www.bol.com

(Beeld: www.vogue.co.uk)

(Tekst: Mies Wegener Sleeswijk)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties