0

Unhealthy mealsJe hoort het waarschijnlijk vaak genoeg, maar dat maakt het niet minder waar. In een cultuur als de onze, waarin alles online gebeurt, waarin iedereen de meest perfecte momenten uit zijn leven deelt en de vervelende wegstopt is, er heel veel druk om zelf ook perfect te zijn, dun te zijn of mooi te zijn.

Door de huidige populariteit van healthy meals en fitness zijn we ook constant bezig met onze gezondheid, maar letten vooral op met wat ons dik zou kunnen maken. Het blijkt echter dat we ons ook zorgen zouden moeten maken over welke etenswaren ons oud zouden kunnen maken! Voedingsdeskundigen zeggen namelijk dat ons lichaam ongemerkt sneller oud wordt van onder andere vet, suiker en zout.

Benieuwd waar je op moet letten? Lees dan het lijstje hieronder eens goed door!

1. Muffins & bananenbrood 
De combinatie van vetten, suiker én koolhydraten is erg slecht voor je lichaam en kan tot ontstekingen leiden. Bovendien kan deze combinatie ervoor zorgen dat je een ander, breekbaarder soort collageen gaat aanmaken wat ervoor zorgt dat je sneller rimpels krijgt.

2. Chai lattes 
Chai lattes die gemaakt worden met een voorgefabriceerde siroop kunnen érg veel suiker bevatten: in één kop zitten tot wel vijf schepjes suiker, daarnaast zit er ook nog natuurlijke suikers in de melk. Al die suiker in je bloedbaan kunnen de eiwitten erin aanvallen (vooral collageen), wat leidt tot een broze huid.

3. Soep uit blik/pak 
Soepen die kant en klaar uit een pakket komen zijn geen gezonde optie als je een keertje geen tijd hebt om te koken. Ze zitten vol met zout en kunnen je een opgeblazen gevoel geven. Daarnaast zorgt het ervoor dat je lichaam uitdroogt, wat weer slecht is voor de gezonde uitstraling van je huid.

4. Fruitsappen  
Fruitsapjes zijn stiekeme suikerbommetjes, in één glas zitten maar liefst zes suikerklontjes. Dit wordt geassocieerd met ontstekingen en uiteraard ook met gewichtstoename. Daarbovenop zijn de sappen heel zuur, wat een aanslag is op je tandglazuur en je tanden geler kan maken en je een oudere uitstraling bezorgt.

5. Gefrituurd, vet eten 
In gefrituurd en vet eten zitten, zoals te verwachten is, een heleboel transvetten. Transvetten kunnen je cellen beschadigen. Daarbovenop maken transvetten je gevoeliger voor zonlicht, wat weer een enorme boosdoener is als het gaat om het verouderen van de huid!

  • Unhealthy meals

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt )

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties