0

miranda 150Niet een klontje suiker, maar een klontje boter krijgen we straks bij de koffie. Zijn we al helemaal gewend aan soja- en amandelmelk, is er weer een nieuw soort koffie die we volgens gezondheid experts moeten gaan drinken. We weten alleen niet helemaal zeker of we deze de hele dag door kunnen nuttigen…

Het schijnt een nieuwe hype onder barista’s te zijn: koffie met een klontje boter. Het oogt een recept voor een hartaanval op jonge leeftijd, maar het tegenovergestelde blijkt waar. Het is afkomstig uit de bergen van Tibet waar bergbeklimmers elke dag beginnen met thee en een beetje boter, om zo de dag goed te beginnen en er nog van afvielen ook!

Het idee is dat als jij je lichaam niet vult met koolhydraten, het vet gaat gebruiken als brandstof en je daardoor dus afvalt. Veel fitnessgoeroes gebruiken het recept dat bestaat uit organische koffie, boter en kokosmelk, elke ochtend voordat ze gaan sporten.

Toch zeggen veel diëtisten een kanttekening te willen maken bij dit nieuw soort ‘dieet’. Volgens hun werkt het alleen als je er naast heel veel bij sport: anders wordt je toch gewoon dik.

  • miranda 500

(Beeld: www.royalalbert.co.uk)

(Tekst: Mies Wegener Sleeswijk)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties