0

EtenswarenHet is vrouw eigen om goed op je voeding te willen letten, zeker met een vakantie op komst wil jij je niet te buiten doen aan koekjes en ander snoepgoed. Soms staat ‘het leven’ echter in de weg van deze goede voornemens en zit je alwéér in een restaurant vol met verleidelijke gerechten.

Weet jij als je uit eten gaat ook echt niet meer wat nou een verantwoorde keuze is en wat niet? Dan vind jij deze tips van voedingsdeskundigen vast net zo handig als wij. Wij nemen je mee langs soorten geruchten en spelen je de adviezen van een diëtiste door. Zo weet jij de volgende keer dat je in een restaurant zit hoe je een verantwoorde keuze kunt maken.

1. Voorgerecht 
Kies voor een voorgerecht dat laag is in koolhydraten en probeer ten alle tijden gefrituurde voorgerechten te vermijden. Zoek naar verse gerechtjes die seizoensgebonden producten bevatten, die zijn namelijk het lekkerste!

2. Soep 
Heb je zin in een kommetje soep? Kies dan een ‘doorzichtige’ soep op basis van bouillon en probeer soepen op basis van room en kaas te vermijden. Je kan natuurlijk ook gaan voor een soep op basis van groenten als tomaten of pompoen, maar dubbelcheck even of daar geen room doorheen zit!

3. Salades 
Salades zijn een hele goede manier om je honger te stillen zonder dat je gelijk een calorieënbom naar binnen werkt. De enige boosdoener is de dressing want daar kunnen een heleboel verborgen calorieën inzitten. Vraag dus altijd de dressing ernaast en doseer deze zelf. Of vervang een dressing door wat olijfolie, verse citroensap en kruiden.

4. Sandwiches 
Een broodje zo nu en dan kan heerlijk zijn, maar in brood zitten veel koolhydraten en die wil je misschien niet binnen krijgen. Kijk dus of je een ‘wrap’ of ‘broodje’ van sla kunt krijgen en kies anders voor een volkoren variant vol met noten en zaden.

5. Pizza 
Beland je in een pizzeria? Geen zorgen, er is nog geen man overboord want je kan nog altijd bewuste keuzes maken! Kies voor een pizza zonder vlees, omdat het vlees dat op pizza’s gaat vaak niet de beste kwaliteit is. Bovendien haal je veel meer voedingsstoffen uit een pizza vol met groentes. Ook kan je beter een kaas kiezen die niet goed smelt, zoals feta of geitenkaas, omdat die nét iets minder vetten bevatten.

6. Pasta 
Pasta’s zijn onweerstaanbaar en een verleidelijke keuze als je uiteten gaat. Helaas zijn pasta’s vaak vooral lekker door de romige, kazige sauzen en laat die nou net niet zo goed voor je zijn. Je kan dan ook beter kiezen voor een pasta met saus op basis van tomaten. De allerbeste keuze is pasta primavera met alleen maar verse groenten.

7. Gevogelte en vlees 
Wil je liever een stuk vlees bestellen? Kijk dan uit naar de woorden gebakken, geroosterd en biologisch. Dit zijn je beste keuzes. Vermijd ook sauzen over je vlees en kies liever voor een goed gekruide variant. Die bevatten net zoveel smaak, maar een stuk minder calorieën.

8. Vis 
Als je voor vis wilt gaan, zorg dan dat je voor zo vers mogelijk kiest. De ‘catch of the day’ is dan ook altijd een goed idee. Ingevroren vis kan je beter vermijden en tonijn kan je beter laten staan om milieuvriendelijke redenen: de vis is bijna uitgestorven.

9. Bijgerechten 
Als je een bijgerecht neemt, ga dan niet voor frietjes of witte rijst maar zilvervliesrijst of groenten. Alles dat gestoomd, gekookt of gesauteerd is, is een prima keuze!

10. Dessert 
Als je besloten hebt om een dessert te bestellen, dan weet je al dat je jezelf gaat verwennen. Als er een optie is van vers fruit, dan kan je daarvoor kiezen en anders kan je het best kiezen wat je écht lekker vindt en het vervolgens delen. Dan neem je er een paar hapjes van en heb je ervan kunnen genieten, zonder alles op te eten!

  • Etenswaren

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties