0

slapen 150Nu je telefoon een soort van mini-computer is geworden en er zo iets bestaat als Netflix, is in slaap komen steeds een groter probleem. De gezegde ‘nog eentje dan’ is dan ook iets wat vaak gehoord wordt in de slaapkamer.

Hoe ouder je wordt, hoe minder uren je soms lijkt te slapen en op de één of andere manier kun je niet langer dan tot 10.00 uur in je bed blijven liggen. De uurtjes die je wel pakt, kun je dan ook maar beter goed benutten. Wij hebben vijf manieren voor je op een rij gezet om meer uit je nachtrust te halen.

1. Houd een dankbaarheidsboekje bij
Het is misschien erg ‘Oprah’ om te doen, maar de kern van een dankbaarheidsboekje bijhouden is eigenlijk hartstikke logisch. Als jij elke avond opschrijft waarvoor je allemaal dankbaar bent, weten wij zeker dat je niet meer iedereens Instagram afstruint voor het slapen gaan. Daarnaast mag je best even stilstaan bij wat allemaal goed gaat in je leven (een fijne gedachte voor het slapen gaan).

2. Leg alles alvast klaar voor de volgende dag
Een grote oorzaak van niet in slaap kunnen komen, is het malen over dingen in de toekomst. Voorbereid je dag beginnen, kan daarom helpen je hoofd te klaren, ook al is het maar zo’n kleine handeling.

3. Haal je make-up van je gezicht
Je schoon voelen als je in bed ligt, is sowieso fijn en met een schoon gezicht ziet je gezicht er meteen frisser uit als je wakker wordt. Hierdoor voel jij je meteen minder moe als je ‘s ochtends in de spiegel kijkt.

4. Lees een zelfhulpboek voor het slapen gaan
Een zelfhulpboek is iets wat je kan helpen om een beter inzicht over jezelf te krijgen. Terwijl je hier na het lezen over nadenkt, garanderen wij dat je zo in slaap valt.

5. Laat je laptop in de woonkamer 
Deze hoeven we waarschijnlijk niet uit te leggen. Nooit gedacht dat series kijken zo verslavend zou kunnen zijn!

  • slapen 500

(Beeld: www.telegraph.co.uk)

(Tekst: Mies Wegener Sleeswijk)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties