0

noten gezond 640De meeste mensen eten driemaal daags een grote maaltijd en tussendoor wat snacks. We kiezen dankzij de huidige health trend eerder voor gezonde tussendoortjes, denk bijvoorbeeld aan noten, in plaats van chips of een reep chocolade. Maar wie wel eens heeft opgezocht hoeveel calorieën noten bevatten, werd daar vast niet erg blij van.

Soms zit er in een handje nootjes net zoveel als een Mars maar toch kun je beter voor noten kiezen. Naast dat dit een product een natuurlijker product is, bevatten nootjes goede vetten en zitten niet vol met de verzadigde variant zoals in chips en chocolade. Daarnaast bevatten ze flink wat proteïnen waardoor je langer een vol gevoel houdt. Koolhydraten in chips en andere slechte snacks zorgen er bovendien voor dat je een hoog bloedsuikerniveau krijgt waardoor je nog meer honger krijgt én meer gaat eten.

Wil je meer profijt hebben van de voedingsstoffen die in noten zitten? Laat ze dan een nachtje weken en ze vervolgens opdrogen. Hierdoor zou je de voedingsstoffen die in noten zitten eerder opnemen en zijn ze beter te verteren. Bekijk hieronder welke noten jij het beste kunt eten.

Pistachenoten (160 calorieën per portie van 30 gram)
Deze notenvariant zit vol met antioxidanten waardoor je er mogelijk kanker en hart- en vaatziekten mee kunt voorkomen. Daarnaast zijn pistachenoten goed voor mensen die diabetes type 2 hebben: je bloedsuikerspiegel schijnt stabieler te worden als je 60 gram per dag eet.

Amandelen (160 calorieën per portie van 30 gram)
Vitamine E, magnesium en calcium zijn volop terug te vinden in de amandel. De noot kan de bloeddruk verlagen en is goed voor de botten. Dankzij de rijkheid in enkelvoudige onverzadigde vetten, kan het cholesterolniveau dalen.

Cashewnoten (160 calorieën per portie van 30 gram)
Cashews zitten vol koper wat goed is voor de zenuwen, botten en het immuunsysteem. Daarnaast bevat de cashewnoot een stofje wat ervoor zorgt dat je cholesterolniveau daalt en hierdoor kun je bijvoorbeeld galstenen voorkomen.

Macadamia’s (200 calorieën per portie van 30 gram)
In deze dure nootjes zit onder andere calcium, ijzer, magnesium en zink en kunnen mogelijk mogelijk beroertes en hartziektes voorkomen. Ook macadamia’s zijn goed om het cholesterolniveau te laten dalen.

Hazelnoten (178 calorieën per portie van 30 gram)
In hazelnoten zit onder andere foliumzuur, enkelvoudige onverzadigde vetten, vitamine E, koper en mangaan. Naast dat het ook weer goed is voor het cholesterolniveau, kan het ook de kans op geboorteafwijkingen laten afnemen en de gezondheid van het hart verbeteren.

  • noten

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties