0

cocktailAls je ooit serieus bezig bent geweest met afvallen (en wie is dat nou niet…) weet je wie de échte boosdoener is van je uitdijende taille: alcohol. Bijna alle varianten van dit ‘gezellige’ drankje zitten barstensvol suiker en zou je om gezondheidsredenen dus moeten laten staan.

Tijdens een avondje stappen is dat alleen wel verdomde moeilijk. Hoe hard je je ook had voorgenomen om niet te drinken, eenmaal in de kroeg is het afslaan van een biertje/wijntje/cocktail écht heel lastig. Daarom is een slimme meid goed voorbereid en weet ze precies wat de ‘slimste’ (lees: minst calorierijke) alcoholische drankjes zijn en welke je moet laten staan, als je op de lijn let.

De beste 

1. Wijn
Wijn is één van de slimste drankjes om te drinken, helemaal als je er een spritzer van maakt, met wat sprankelend water. Dan blijf je namelijk beter gehydrateerd. Ook rood is een goede keuze, vanwege de voordelen hiervan op je hart (daarover lees je hier meer). Een slechte keuze is zoete witte wijn. Daar zitten 100-150 calorieën meer in dan in je de niet zoete variant.

2. Sprankelend water
Je hebt helemaal gelijk dit is géén alcoholhoudend drankje, maar het is wel perfect om je wodka of gin mee te drinken. Gooi er een citroentje bij en je hebt het calorie-armste kroegdrankje!

3. Light bier
Net zoals alle andere light producten bevat ook light bier een stuk minder calorieën dan zijn niet light tegenhanger. Al zijn er natuurlijk ook een heleboel dingen aan te merken op light versies…

4. Mimosa’s
Dit drankje maakt iedere high tea net even iets gezelliger, maar het is ook nog eens afval-wise een slimme keuze! De helft van je drankje is namelijk maar alcohol en de andere helft is (hopelijk verse) jus d’orange, wat weer vol zit met vitamine C.

De slechtste 

1. Pina Colada
Deze caloriebom van een cocktail kan meer dan 600 calorieën per glas bevatten! Dit komt door de rum, kokoscrème en ananassap dat erin zit. Een rondje exotische pina colada kan je dus maar beter laten staan.

2. Margarita’s en daiquiries
Deze lekker cokctails worden op smaak gebracht met een flinke scheut suiker en bevatten daardoor wel 500-700 calorieën!

3. Long Island Ice Tea
Ook de verfrissende Long Island Ice Tea is geen bewuste keuze, deze cocktail met wodka, gin, tequilla en triple sec bevat tot wel 700 calorieën.

4. Sangria (uit pak)
Het frisse Spaanse drankje Sangria kan, indien vers gemaakt, best wel gezond zijn, maar als het uit een pak komt kan je heel veel suikers verwachten: suikersiroop, tafelsuiker en suikerige fruitsappen. Lekker zelf maken dus!

  • cocktail

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties