0

boter 150Boter is een tijd de boosdoener geweest van veel kwalen als we voedingsdeskundigen mochten geloven. Het gevolg was voedselproductie met weinig vet. Nu blijkt dat we dat misschien beter niet hadden kunnen doen.

De uitdrukking ‘een pakje boter eten’ geeft al aan hoe wij naar boter kijken. Vele jaren dachten wij van boter heel erg dik te worden en door boter problemen te ontwikkelden aan ons hart en vaten. Boter werd vervangen door olie en volle melk en kaas werd door de consument zoveel mogelijk vermeden.

Voedingsdeskundigen zeggen nu dat afname van ons boter gebruik tot een veel groter probleem heeft geleid, namelijk een hogere inname van koolhydraten. Niet boter, maar de consumptie van koolhydraten lijkt nu de reden te zijn van hoog percentage obesitas over de hele wereld.

Het advies is gebaseerd op een nieuw onderzoek waaruit is gebleken dat er geen relatie is tussen hart en vaat ziekten en boter consumptie. Toch blijven cardiologen de inname van boter niet stimuleren, evenmin als de inname van koolhydraten.

Alles met mate dus! Bekijk hier de details van de studie.

  • boter 500

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Mies Wegener Sleeswijk)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties