0

GroentenHet is moeilijk bij te houden wat je nou allemaal wel of niet ‘mag’ eten. We zouden van alle tegenstrijdige berichten spontaan geen trek meer krijgen, stel je voor je zou ‘verboden’ voedsel aanraken! Eén van de absolute no-go’s lijkt bewerkt eten te zijn. Dat zit namelijk vol met E-nummers en ladingen van zout en suiker.

Toch is niet ál het bewerkte eten slecht voor je, dat zeggen een aantal vooraanstaande diëtisten op het moment. Wat je beter kan laten staan zijn kant-en-klaar maaltijden, voorverpakte salades en eten dat tot in den treuren houdbaar blijft. Máár wat je wel in boodschappenmandje kunt gooien zijn bevroren groente en fruit, want ondanks dat deze producten bewerkt zijn, zijn ze ook net zo gezond als hun verse varianten.

Soms bevatten ze zelfs méér vitamines en mineralen. Vanaf het moment dat groente en fruit geplukt wordt, verliezen ze namelijk hun voedingsmiddelen, omdat ze geen water meer krijgen en wel opgeslagen liggen in bijvoorbeeld de zon of in dozen. Ingevroren fruit en groente wordt echter op dezelfde dag als het geplukt wordt ingevroren en dit helpt bij het conserveren van de vitamines en mineralen.

Ook ingeblikte groentes en fruit zijn hartstikke gezond en winnen het in sommige gevallen van hun verse tegenhangers. Ingeblikte tomaten bijvoorbeeld zijn beter voor je dan verse tomaten, omdat de ingeblikte variant meer lycopeen bevat. Van deze stof wordt gedacht dat het je kan beschermen tegen verschillende soorten kanker.

  • Groenten

(Beeld: www.aracelipaz.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties