0

http://nl.pinterest.com/pin/571394271447723723/Misschien was je al een tijdje aan het denken om vegetariër te worden of was het je goede voornemen voor 2015 en heb je even een duwtje in de rug nodig. Vegetariër zijn heeft verschillende voordelen en wij geven jou 7 redenen om vlees voor eens en voor altijd uit je dieet te halen.

1.  Meer energie
Heb je vaak na het eten een after dinner-dip? Grote kans dat jij veel vlees eet. Vlees zorgt voor verstopte aderen en verstopte aderen zorgen voor een slechte zuurstoftoevoer naar je spieren. Het is gevolg is weinig energie, ook wanneer je eigenlijk niet eens zo veel gedaan hebt.

2. Minder hormonen
We kennen de plofkip, maar ook in heel veel andere vleeswaren zitten veel hormonen en antibiotica. Al deze onnatuurlijke stoffen neem jij in wanneer je vlees eet.

3. Je bespaart water
Een onderlicht probleem van vleesconsumptie is de hoeveelheid water dat wordt gebruikt bij de productie. Een gemiddeld vlees etend persoon verbruikt hierdoor zo’n 5000 liter per dag. Wanneer je besluit vegetariër te worden, wordt je waterconsumptie per dag gehalveerd!

4. Gewichtsverlies
Vegetarische maaltijden bevatten doorgaans minder calorieën dan een maaltijd met een stuk vlees.

5. Geldbesparing
Dagelijks vlees eten, wordt ook nog eens in de portemonnee gevoeld. Haal je vlees uit je voedingspatroon dan zul je dus ook onopgemerkt geld besparen.

6. Minder ziektes
Veel vleesconsumptie wordt gelinkt aan een verhoogde kans op kanker evenals een hogere kans op hart- en vaatziekten. Een vegetarisch dieet, zonder verzadigde vetten en veel groentes, verminderd je kans op deze ziektes.

7. Minder dierenleed
We kunnen onze ogen er dicht voor blijven houden, maar het slachten van dieren voor zowel vleesconsumptie als voor die leuke leren laarsjes gaat niet altijd op een vriendelijke manier.

Wil je alvast beginnen? Klik dan op de foto hieronder om zo’n heerlijke boerenkoolsalade te maken.

www.pinterest.com

(Tekst: Mies Wegener Sleeswijk)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties