0

Move over, quinoa en goji bessen, er zijn nieuwe superfoods in town! Je focussen op noten en zaden is niet langer nodig, want pepers en ander pittig eten blijken minstens zoveel effect te hebben.

Van krachtigeantioxidanten tot aan serotonine boosts, we hebben 6 voordelen van pittig eten voor je op een rij gezet.

Het verlaagt je bloeddruk.

Als het om de bloeddruk gaat, slaan pepers twéé vliegen in een klap. Hun vitamine A en C versterken namelijk de wanden van de hartspier, terwijl de capsaïcine de bloedstroom door het lichaam verhoogt. Deze combinatie ondersteunt een goede bloedsomloop. Om deze reden wordt het eten van chili pepertjes ook aangeraden bij mensen met een te hoog cholesterol.

Het vermindert stress.

Pittig eten kan een boost geven aan je serotonine, ook wel je feel good hormoon. Heb je dus zin in een mood boost, probeer dan eens iets zoets te vervangen door een beetje chili peper of gesneden gember. Vooral voor de suikerverslaafden onder ons goed om eens te proberen!

Het vecht tegen ontstekingen.

Van hartproblemen tot artritis, ontstekingen zijn vaak de wortels van gezondheidsproblemen. Uit verschillende studies is gebleken dat capsaïcine, dat in hete pepers zit, kan helpen bij het bestrijden en verminderen van ontstekingen. Dit verbetert op haar beurt dan weer je algemene gezondheid.

Het verbetert je stofwisseling.

Capsaïcine is niet alleen goed voor ontstekingen, maar helpt ook bij de verbranding van calorieën. Het stofje zorgt ervoor dat je, tot 20 minuten na het nuttigen van een maaltijd, meer calorieën dan normaal verbrandt. Zie jij op tegen een saaie maaltijd? Voeg dan dus gerust wat jalapeños of chilli pepers toe.

Het vermindert hoofdpijn.

Al decennia lang worden pepers gebruikt als natuurlijke pijnstillers. Wonderstofje capsaïcine in combinatie met cafeïne zijn populair als het gaat om migraine of hoofdpijn. Hoofdpijn? Doe dan wat cayennepeper bij je koffie!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties