0

Karlie Kloss fitEten en dan vooral gezond eten is een kwestie waar we ons allemaal mee bezig houden. Dit hoeft niet eens hand in hand te gaan met afvallen, maar kan ook komen doordat jij er een fit en healthy levensstijl op na wilt houden. Met allerlei tegenstrijdige berichten op dit gebied zijn fouten echter zo gemaakt.

Dikke kans dat jij ook een veel voorkomende fout maakt, één van deze vijf ‘meest gemaakte’ bijvoorbeeld. Wij zagen er per ongeluk al één of twee tussen staan waar we ons wel eens ‘schuldig’ aan hebben gemaakt. Jij ook? Treur dan niet en bedenk je gewoon dat je weer iets hebt geleerd!

1. Ontkenningsfase 
Diep van binnen weet je wel waarom je niet zoveel afvalt als je wilt of waarom je je altijd moe blijft voelen: je geeft te vaak toe aan hunkeringen naar suiker- en vetrijk eten. Eens in de zoveel tijd kan dat geen kwaad, maar wees altijd eerlijk tegen jezelf over hoe vaak en hoe veel. Alleen jij kan je eetgewoontes namelijk veranderen.

2. Sleeping Beauty 
Een andere veel voorkomende reden dat je je maar niet fit voelt is een chronisch slaaptekort. Maak je niet genoeg uurtjes op één oor, dan ben je véél gevoeliger voor het toegeven aan ‘slecht’ eten. Uit dus die laptop en snel je ogen dicht!

3. Labels, labels, labels 
Niet alleen wij zijn op de hoogte van de huidige health craze, maar ook de voedingsontwikkelaars hebben deze trend door en spelen daar handig op in. Met loze slogans als ‘vetvrij’, ‘suikervrij’, ‘boordevol met granen’ en ‘gezond!’ proberen ze je voor de gek te houden. Als je de ingrediëntenlijst goed doorleest kom je er namelijk vaak achter dat er een hele hoop andere troep in zit die niet goed voor je is. Val niet voor dit marketingtrucjes en lees braaf de labels!

4. Stress konijn
Net zoals te weinig slapen, kan het ervaren van stress een nadelig effect hebben op je omtrek. Door de stress grijp je sneller naar gemaksvoedsel, omdat suiker en vet pleziergebieden activeren in onze hersenen en we ons er dus beter door voelen. Probeer je stress niet te onderdrukken met eten en pak de kern van het probleem aan!

5. Snelle Jelle 
Geloof jij nog in quick fix diëten en wondermiddeltjes? Dan hebben wij een wake up call voor je: dat is net zoiets als nog altijd in Sinterklaas geloven. Een quick fix werkt nooit op de lange termijn en is extreem moeilijk vol te houden. Meestal geeft dit je dus alleen maar het gevoel een mislukking te zijn en laat dat nou net niet de bedoeling zijn!

  • Karlie Kloss fit

(Beeld: www.instagram.com/karliekloss)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties