0

KnoflookSuperfoods zijn helemaal je-van-het. Zonder boerenkool, chiazaad en pastinaak en in je boodschappenmandje kan je maar beter niet bij de kassa aankomen. Afkeurende blikken door je buurtgenoten zijn dan namelijk het gevolg. Het blijkt echter dat jij en zij één heel belangrijk superfood over het hoofd zien!

Knoflook lijkt namelijk de échte kanjer te zijn als het aankomt op goede eigenschappen. Deze geurige, maar heerlijke smaakmaker geeft je immuunsysteem een boost als geen ander. In Australië zweren de voedingsdeskundigen op de moment bij het miraculeuze knoflook. Zij geven je vijf redenen waarom ook jij je aan deze trend moet overgeven:

1. Detox 
Een detox op zijn tijd is vele vrouwen niet vreemd. Misschien heb jij ook wel eens een poging gewaagd? Is een week op sapjes leven niet jouw ding, sla dan flink veel knoflook in. De sulfaat in knoflook reinigt namelijk giftige metalen uit je lichaam.

2. Hart 
Ook voor een gezond hart zou je je regelmatig te goed moeten doen aan een flinke portie knoflook. Het sulfaat in knoflook reageert met je rode bloedcellen wat ervoor zorgt dat je aderen ontspannen, verwijden en het bloed dus makkelijker kan doorstromen.

3. Infecties 
Het wondermiddel sulfaat kan je ook nog eens beschermen tegen een griepje, boost je immuunsysteem en helpt je lichaam vechten tegen infecties.

4. Geduld 
De goede eigenschappen van knoflook komen verrassend genoeg pas ‘los’ als het in stukjes is gehakt. Hierna heeft het even de tijd nodig om alles in ‘werking te stellen’. Voordat je de voordelen van knoflook kan ervaren moet je dus geduldig zijn en je gesneden knoflook een paar minuten laten rusten.

5. Verouderen 
Zoals gezegd kan knoflook infecties bestrijden, maar het kan daardoor ook het verouderingsproces afremmen. Anti-oxidanten in knoflook gaan de infecties tegen, die er weer voor zorgen dat ons lichaam sneller veroudert. Minder infecties betekent dus ook minder snel oud worden. Een win-win, dus!

  • Chrissy knoflook
    Ook Chrissy Teigen is dól op knoflook. Onder deze foto op haar Instagram schrijft ze: 'I am the Garlic Girl'.
  • Knoflook

(Beeld: www.flickr.com/photos/onegirlinthekitchen)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties