0

Courtesy of Elizabeth Stein

Je ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Wat je ‘s ochtends eet heeft direct invloed op je humeur, je eetgewoonte en je stofwisseling later op de dag. Een donut lijkt misschien een geweldig ontbijt, maar de hoeveelheid suiker doet je energielevel niet veel goeds. Of helemaal niet ontbijten, een nóg slechter idee.

Maar wat moet je dan wel eten? Dit zijn vijf gezonde ontbijtjes die er voor zorgen dat je genoeg energie hebt voor de dag en je stofwisseling een enorme boost geven, waardoor dat dieet een stukje makkelijker gaat.

Havermout met gepocheerd ei en champignons: Dit ontbijt is een heerlijk weekendontbijt. Het is de perfecte combinatie van de nodige granen, vezels en omega-3 vetzuren. Ook vult het ontbijt goed en de eiwitten helpen je met vet verbranden.

Overnight oats met balsamico-aardbeien dressing en munt: De overnight coats zijn rijk aan vezels en ze geven je een ‘vol’ gevoel. De hennep en chiazaden voegen omega-3 vetzuren toe, die je helpen sneller af te vallen.

Amandel boter banen smoothie espresso: De proteïne en de cafeïne zorgen voor een snellere stofwisseling en geven je genoeg energie om de dag door te komen.

Avocado toast: Avocado is een gezonde vrucht die heel goed samen gaat met olijfolie. Dit is een perfect ontbijt voor diegene die wat kilo’s wil verliezen.

Groene smoothie: Deze sommatie zorgt voor een detox die je daarnaast ook nog een energieboost geeft.

Benieuwd naar de recepten van deze heerlijke ontbijtjes? Klik dan hier.

  • Ontbijt
    Courtesy of Elizabeth Stein

(Beeld: www.byrdie.com)

(Tekst: Birgit Roobol)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties