0

Vriezer tipsHet kan zomaar voorkomen dat je in een ‘gezonde opwelling’ je plaatselijke supermarkt hebt beroofd van al zijn groente, fruit, kip en eieren. Misschien heb je zelfs iets teveel meegenomen en ligt alles langzaam te verwelken in je koelkast en de drie avocado’s die je nog hebt liggen moeten eigenlijk echt vandaag gegeten worden…

Goed nieuws! Er zijn namelijk een heleboel onverwachte etenswaren die je gewoon kan invriezen, waar je misschien nooit aan had gedacht. Door deze lijst met 12 onverwachte voedingsmiddelen ga jij misschien eindelijk je vriezer gebruiken voor iets anders dan kant-en-klare pizza, bevroren erwtjes en left overs die je na 2 maanden toch maar weg gaat gooien.

1. Avocado’s 
Onverwachts, maar héél handig. Avocado’s kan je als prutje gewoon invriezen. Dat houdt in dat je de vrucht er niet in zijn geheel in kan gooien, maar als je de schil en de pit verwijdert en de avocado vervolgens prakt met een beetje citroen kan je dit tot twee maanden invriezen en gebruiken voor bijvoorbeeld guacamole.

2. Bananen 
Bananen kan je zonder schil zonder problemen invriezen. Bewaar bijvoorbeeld plakjes banaan in je vriezer die je in je blender kan gooien voor bananen ‘ijs’ of een bananen milkshake, maar ook aan het beslag van een cake kan toevoegen.

3. Boter 
Boter kan met pakje en al tot drie maanden bewaard worden in de vriezer. Zo kom je misschien niet in de verleiding die roomboter op je boterham te smeren, maar gewoon te bewaren tot de volgende taart die je bakt.

4. Kaas 
De meeste kazen kan je gewoon invriezen. Uitzonderingen zijn bijvoorbeeld Hüttenkäse en smeerkazen, vanwege het hoge watergehalte. Alle jong en oude kazen kunnen gewoon je vriezer in. Het handigst is om de kaas te raspen, omdat een ‘blok’ korrelig kan worden bij het ontdooien. Bewaar je kazen als Brie en Camembert in de vriezer zorg er dan voor dat je ze langzaam, in de koelkast ontdooit.

5. Citrusvruchten 
Hou je ervan om een plakje citroen, limoen, sinaasappel of grapefruit in je water te doen, dan is dit een handig trucje. Gesneden citrusfruit kan je zonder problemen invriezen snij vooraf dus een heel assortiment dat je bewaard in je vriezer dan kan je er iedere ochtend een plakje uitkiezen om in je waterflesje te doen!

6. Eieren 
Eiren in zijn geheel kan je niet in de vriezer bewaren, dan knappen ze, maar geklopt ei kan je wel bewaren. Bij een teveel aan eieren kan je dus een ‘omlet’ maken, maar dan het eiergoedje invriezen in plaats van in de pan gooien. Niet vergeten wat peper en zout toe te voegen, dat zorgt ervoor dat het ei niet gaat scheiden. Eiwit kan je ook apart invriezen, eigeel niet.

7. Halfvolle melk 
Halfvolle melk kan je tot een maand bewaren in je vriezer, laat deze ‘s nacht in je koelkast ontdooien. Volle melk kan je niet invriezen, dit zal gaan scheiden.

8. Brood 
Brood kan je tot wel drie maanden in de vriezer bewaren, alleen iets als een stokbrood wordt na het ontdooien niet meer zo lekker knapperig.

9. Kruiden
Kom je niet door alle koriander heen die je hebt gekocht voor je Thaise maaltijd, geen zorgen. Je hoeft er niet naar te staren totdat het niet meer goed is. Je kan het fijn snijden, in een ijsblokjesvorm doen en dan wat water of olijfolie erover om in te vriezen. Die ijsklontjes kan je zo in de pan gooien!

10. Noten 
Noten kan je tot tien maanden invriezen. Je hoeft ze alleen in een zakje te doen en dat was het!

11. Wijn 
Restjes wijn kan je prima invriezen, het is wel lekkerder om met de ingevroren wijn te koken en niet te drinken. Een hele goede wijn invriezen is dus wel zonde…

12. Aardappelen 
Aardappelen kan je gekookt, gebakken en op alle andere manier waarop je ze hebt bereid gewoon invriezen! Ze hebben wel een beetje TLC nodig bij het opnieuw bereiden.

  • Vriezer tips

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties