0

happy 150De griepepidemie is gelukkig alweer het land uit en waarschijnlijk hebben de meeste van ons het griepje wel te pakken gehad. Onze gezondheid is het belangrijkste wat we hebben en daarom moeten we er erg zuinig op zijn.

Tijdens oud en nieuw gaan natuurlijk alle remmen even los, maar daarna gaan we wél weer flink ons best doen om onze energiepijl optimaal te houden. Misschien staat er toevallig wel op je 2015 to do list dat je beter voor je gezondheid gaat zorgen en daar kunnen we jou nu ook een beetje bij helpen. Het zijn juist de kleine dingen die het doen en als je er gezonde gewoontes op na houdt dan kan dit helpen om fit te blijven.

1. Was je tandenborstel in de vaatwasser
Misschien had je hier nog nooit zo over nagedacht, maar onderzoekers in Manchester hebben aangetoond dat de gemiddelde tandenborstel tien miljoen bacteriën bevat, inclusief een hoog percentage van een potentiële gevaarlijke bacterie zoals E.coli. Om deze slechte bacteriën te doden, kun je jouw tandenborstel om de paar dagen in heet water laten staan. Mocht je een vaatwasser tot je beschikking hebben dan kun je natuurlijk je tandenborstel een uitstapje laten maken daarnaar.

2. Ademen
Mindfulness is een simpele vorm van meditatie waarmee je rustiger wordt in je hoofd. Onderzoek heeft aangetoond dat meditatie je beschermt tegen stress en depressie. De één heeft natuurlijk meer tijd dan de ander om dit te doen en kan tot 15 of 30 minuten (streeftijd) blijven zitten. Wil jij tussendoor kleine oefeningen uitvoeren, dan kun je letten op je ademhaling. Tel bij elke inademing tot zeven en uitademing tot elf.

3. Drink warme choco voordat je gaat slapen
Warme chocolademelk drinken voordat we naar bed gaan vinden we helemaal niet zo erg. Het is niet alleen heel lekker, maar de antioxidanten in de cacao kan je geheugen ook verbeteren, omdat het de bloedtoevoer van bepaalde delen van je hersenen verbetert. Daarnaast bevat pure cacao ook een stofje waar je vrolijk van wordt. Cheers!

4. Koffie
Drink vier kopjes koffie per dag. Experts geloven namelijk dat de antioxidanten in koffie je beschermen tegen diabetes, Parkinson en Alzheimer. Het stimulerende effect van cafeïne kan ervoor zorgen dat je gemoedstoestand en hersenpower worden verbetert.

5. Ga 15 minuten eerder naar bed 
Ga elke dag vijftien minuten eerder naar bed als je normaal doet. Dit kan volgens slaapexpert Dr Neil Stanley ervoor zorgen dat je in één maand meer dan zevenenhalf uur hebt ingehaald en je lichaam meer tijd heeft gekregen om zichzelf te herstellen. “We spend a fortune on trying to feel better, but just 15 minutes more sleep a night could have a noticeable impact on your performance, mood and behaviour,” zegt hij.

6. Buikspieren truc 
Laat het geluid van je email of chatberichtje een trigger zijn om je buikspieren aan te spannen en je benen van de vloer te houden voor een paar seconden. Deze simpele oefening werkt op je lagere buikspieren en is essentieel om de rug te beschermen tegen beschadiging en rugpijn.

7. Staan is goed voor je 
Voor een korte tijd staan. is goed voor je hartritme want je reduceert hiermee het risico op hartaandoeningen en diabetes. Een onderzoek toonde in 2012 aan dat als je voor meer dan drie uur per dag zit, er twee jaar van je levensverwachting af kan gaan. Mocht je veel achter de computer zitten voor je werk, dan is het belangrijk om eens in de zoveel tijd even je benen te strekken.

8. Eet je groente
Dit is misschien erg cliché, maar het eten van twee eetlepels broccoli, spinazie of boerenkool reduceert het risico op diabetes met veertien procent volgens onderzoekers van Leicester University. Ga een keer lekker experimenteren met groentesapjes en maak er een gezonde gewoonte van. Op deze manier kom je gemakkelijk aan je dagelijkse portie groente én het is nog eens lekker ook.

  • 500

(Beeld: www.pinterest.com )

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties