0

koffie 150Voor veel mensen is cafeïne een vereiste om de dag door te komen. Hoewel een enkele koffie in de meeste gevallen niet zo erg voor je is, kan een overdaad onbewust toch veel schade toe richten aan je lichaam.

Het is net alsveel andere producten die wij elke dag consumeren: teveel van één ding is niet goed voor je. Van koffie worden je tanden geel, het is slecht voor je adem, maar er zijn veel ergere dingen die het met je lichaam kan doen zonder dat je dit direct ervaart.

Zo denken veel mensen dat een kopje koffie kan helpen bij je darmflora, maar eigenlijk is het tegenovergestelde waar. Je gaat misschien wel sneller naar de wc na een sterke bak, maar hierdoor krijgen de vitaminen die je inneemt minder tijd om geabsorbeerd te worden door het lichaam.

Ook is het effect van koffie op de botten onderbelicht. Een grote cafeïne inname kan ervoor zorgen dat je botten sneller zwak worden. Koffie zorgt er namelijk voor dat de cellen die verantwoordelijk zijn voor het aanmaken van nieuw bot minder effectief te werk gaan of zelfs worden doodgemaakt.

Wil je hier zover mogelijk vandaan blijven, maar heb je echt koffie nodig? Dan raden artsen aan niet meer dan drie koffie per dag te drinken.

  • koffie 500

(Beeld: www.vogue.fr)

(Tekst: Mies Wegener Sleeswijk)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties