0

drinking wineWe houden liever onze oren dicht voor de pijnlijke waarheid: een (overdreven) wijnconsumptie is niet goed voor je. Het bevat alcohol en flink wat suiker en dat betekent dat je er wél dik van wordt en er praktisch geen voedingsstoffen uithaalt. Gelukkig wordt er af en toe ook onderzoek gepubliceerd die de voordelen van (rode) wijn drinken benadrukt.

Ter ere van dehonderden terrasjes die jij deze zomer nog gaat pakken, hebben wij zeven redenen op een rijtje gezet, waarom wijn drinken wél goed voor je is. Natuurlijk is dit geen carte blanche om ieder avond te lallend en slingerend van het buurtterras weg te lopen maar het zorgt er wel voor dat jij je minder schuldig voelt over die paar Merlot met vriendinnen of dat ene rosétje op die hete zomerse dag.

1. Hart- en vaatziekten 
Eén van de voordelen van rode wijn is dat het grote hoeveelheden antioxidanten bevat. Dit betekent dat je HDL-waarden omhoog gaan (a.k.a. goed cholesterol) en het zo je hart beschermt tegen ziektes en je aderen minder snel verstopt raken.

2. Kanker 
Rode wijn schijnt ook de groei van bepaalde kankercellen te kunnen inperken: met name die van borst- en prostaatkanker. Daarnaast wordt gedacht dat het mondkanker kan helpen voorkomen.

3. Sterke botten 
Voor kinderen is het melk, maar voor ouderen is het wijn dat bij kan dragen aan sterke botten. Door regelmatig een glas van dit vocht te drinken verklein je het risico op osteoporosis, oftewel verzwakte botten.

4. Rimpels 
Drink je rode wijn, dan is de kans groot dat jij een stuk minder rimpels krijgt dan je witte wijn drinkende vriendinnen. Een bepaalde stof in de ‘schil’ van rode druiven, resveratrol, voorkomt rimpelvorming en de algehele veroudering van je huid.

5. Met mate 
Uit sommige wetenschappelijke onderzoeken blijkt ook dat af en toe een wijntje drinken resulteert in een algemeen betere gezondheid dan je volledig onthouden van deze alcoholische versnapering.

6. Ziektes 
In de schil van druiven vind je allerlei polyfenolen, een stof die je lichaam helpt om ziektes en virussen aan te vallen. Regelmatig een glaasje wijn zorgt hierdoor voor een minder grote kans op een vervelende griep.

7. Dementie 
Geregeld een glaasje (bij voorkeur rode) wijn kan ook de ouderdomsziekte dementie voor je op een afstand houden.

  • drinking wine

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties