0

base body babesAls de recente health trend jou heeft overtuigd om de sportschool in te duiken, dan ben jij waarschijnlijk vrij nieuw op het gebied van gezond eten, fitnessen en hoe je precies met trainen. Oftewel: je kan wel wat begeleiding gebruiken!

Gelukkig zijn wij er om je een handje op weg te helpen in de jungle die een sportschool wordt genoemd. Zo zijn er een aantal belangrijke ‘geboden’ waar je je aan moet houden als je mentaal gezond je fitnessavontuur wilt overleven. Na deze waarschuwing voor drie rookie mistakes ben jij er helemaal klaar voor! Benieuwd voor welke gevaren je moet oppassen? Lees dan door.

1. Overanalyseren 
Als beginner loop je vaak van alles te analyseren, van je trainingsschema tot de fitnessapparaten. Het advies van de expert is om je hier niet druk om te maken. Houd het in het begin simpel en houd je vast aan de basics: goed eten, trainen en veel water drinken. Ga dus niet meteen voor een Paleo dieet of de trainingen van een Olympische sporter.

2. Ongeduldig 
Als je begint met sporten dan wil je wel resultaten zien. De belofte is dat die er zeker komen, maar niet van de ene op de andere dag. Het toverwoord bij een nieuwe levensstijl is dan ook geduld. Sta één keer per week op de weegschaal en meet jezelf op. Word niet gek als je geen gewicht verliest, want als je echt je best doet dan ontwikkel je ook spieren en die zijn een stuk zwaarder dan je vet.

3. Herhalen 
Vlogen de kilo’s er vanaf en zag je de cellulitis van je benen verdwijnen, maar nu gebeurt er al weken niks? Dat komt omdat je een plateau hebt bereikt. Dat betekent dat je met datzelfde dieet en trainingsschema niet meer zoveel zult bereiken en dat je alles eens goed onder de loep moet nemen. Gooi alles om en daag je lichaam op een nieuwe manier uit, dan zal je binnenkort weer veranderingen zien.

  • base body babes

(Beeld: www.instagram.com/basebodybabes)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties